Körfez Belediyesi ilçede yeni parkların sayısını hızla artırırken, mevcut parkların kontrol, bakımı ve yeni ekipmanlarla daha fonksiyonel hale getirilmesi için çalışmalar yürütüyor.

Körfez Belediyesi kent genelindeki parklarda hayata geçirdiği çalışmalarla, çocuklara ve sporseverlere daha güvenli, vatandaşların da daha keyifle oturup vakit geçirecekleri yaşam alanları meydana getiriyor. Konut yaşamına uygun parklar yapan Körfez Belediyesi, mevcut parklarda bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını belirli periyotlar içerisinde devam ettiriyor.

Körfez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipler, parklar içerisine yeni alanlar oluşturarak, yaptıkları peyzaj düzenlemeleri ile de parkların görselliğine ayrı bir hava katıyor. Tamamen belediye personeli tarafından üretilen çiçekler Körfez’in belirli noktalarındaki park ve bahçelere dikiliyor. Parklarda bulunan banklar, spor aletleri, kamelyalar ve oyun alanlarında da yenileme çalışmaları sürdürülüyor. Birçok parkta yeni düzenleme yapan belediye ekipleri, mahalle sakinleri tarafından istenilen oyun grupları ve birçok talepleri değerlendirerek çalışmalarını şekillendiriyor.

Çalışmalar hakkında değerlendirme yaparak halkın istek ve taleplerini her zaman en ön planda tuttuklarını dile getiren Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Parklarımız eskiden olduğu gibi sadece yeşil alan ve çocuk oyun alanlarından ibaret değil. Halkımızın ihtiyaçlarına göre yürüyüş yolları, fitness alanları, spor alanları da inşa ederek hizmet alanı haline getirdik. Amacımız Körfez’e, Körfezli’ye ve çocuklarımıza en iyi hizmeti sunabilmek ve halkımıza sosyal aktivite yaptırabilmektir” dedi.