Körfez Belediyesi, vatandaşın memnuniyetini ve sağlığı ön planda tutarak başlattığı başarılı çalışmaları ilçenin her mahallesinde sürdürüyor.

Büyükşehir zabıta ekipleri ile birlikte koordineli şekilde çalışan Körfez Belediyesi zabıta ekipleri, Körfez’de faaliyet gösteren fırın, pastane ve unlu mamul satışı yapan işletmeler ile kuaförler gezilerek bilgilendirildi. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın üzerinde en çok durduğu konuların başında gelen denetimler ve esnafın bilgilendirilmesi Belediye ekiplerince sürdürülüyor. Yasalar çerçevesinde esnafı bilgilendiren belediye ekipleri 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu uygulamaları, işletmelerin kayıt ve onayı, Gıda Hijyeni ve Ekmek Tebliği konularında detaylı bilgi paylaşımında bulunuldu.

Belediye ekiplerinin Körfez’de gıda satışının, toplu tüketiminin ve üretiminin yapıldığı işyerlerinin asgari teknik ve hijyenik şartları ile gıda ile temas eden madde ve malzemelerin, gıda ve yem mevzuatına uygunluğunun denetim ve kontrol hizmetleri de aralıksız sürdürüyor. Yapılan çalışmalar sadece bir konu hakkında sınırlı kalmıyor, işletmelerin ruhsat, imalat ve halka satışların nasıl gerçekleştiği denetleniyor. Uzman yetkililerinde bulunduğu denetimler, Körfez esnafına yapılması gerekenler ve eksiklikler anlatılıyor. Ayrıca bire bir anlatımların dışında esnafın konuya hassasiyetlerini tam anlamıyla göstermesi adına Körfez Belediyesi esnafı en iyi şekilde bilgilendiriyor. Yasalar çerçevesinde hazırlanan rehber kitapçıkları, Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği Uygulamaları Eğitim Rehberi, Gıda Hijyeni Uygulamaları Eğitim Rehberi, Kuaförlerde Hijyen ve Meslek Hastalıklarından Korunma Uygulamaları Rehberi belediye ekiplerince Körfez esnafına dağıtılıyor. Dağıtım esnasında içerikler hakkında bilgi aktarımı yapan ekipler, Körfez’de faaliyet gösteren esnaflardan tam not aldı. Ziyaret esnasında denetimlerden memnun olan vatandaşlar ve esnaflar “Belediye Başkanımızın konuya gösterdiği hassasiyetlerinden ötürü sizler aracılığı ile teşekkürlerimizi iletmek istiyoruz” dediler.

Sadece Körfez’li esnafın değil, halkında bu konu hakkında bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulduğu aktaran Zabıta Müdürü Mehmet Gökkaya, “Belediye Başkanımızın talimatları doğrultusunda çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Esnafımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz. Yaptığımız bilgilendirme çalışmasını genel olarak Körfez’e yayacağız. Esnafımızın her türlü isek ve talepleri değerlendiriliyor, eksiklikler kendilerine bire bir aktarılıyor. İlçe sınırları içinde hizmet veren işletmeleri ‘mesleki hijyen’ eğitimi almaları gerektiği konusunda ekiplerimiz iş yerlerini bizzat ziyaret ederek hazırlamış olduğumuz broşürleri esnafımıza dağıtıyoruz. Bu vesile ile hem esnafımızı ziyaret etmiş hem de işyerlerini denetlemiş oluyoruz. Esnafımıza eksiklikleri ile ilgili bilgi veriyoruz. Amacımız karşılıklı hoşgörü içersinde sorunları gidermektir. Bu konuda da esnafımız duyarlı davranıyor. Esnaflarımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederim” dedi.