Mimar Sinan Bilgievi’nde öğrenciler ‘Öğretmenler Günü’ için Sunum Yarışması düzenlendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren 13 Bilgi Evi’nde çeşitli aktiviteler gerçekleştirdi. Dilovası Mimar Sinan Bilgievi’nde öğrenciler arasında Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen Sunum Yarışması’nın finali yapıldı. Yarışmada öğrenciler tiyatro ve şiir dallarında performans gösterdiler.

Öğretmenler Günü Sunum Yarışması’nda öğrenciler kendi yazdıkları şiir ve tiyatrolarla yarışmaya katıldı. Öğrenciler dekor, şiir, fon müzikleri gibi ayrıntılarda hayal güçlerini ve gizemli dünyalarını ortaya çıkardı. Yarışma kapsamında birçok defa öğretmenliğin Peygamber mesleği olduğunu vurgulamaları, mesleğin önemine, zorluklarına vakıf olmaları ve bu bilince kendi çabalarıyla varmaları etkinliğin öğretmenliğin önemine dikkat çekti.

Öğretmenlerine olan sevgilerini gösteren öğrenciler Biricik Öğretmenim, Bizim Her Şeyimiz Yol Gösteren Öğretmenlerimiz, Peygamber Mesleği, Ben öğretmen Olmak İstiyorum gibi isimlerle yarışmaya damgasını vurdular.

Yarışmaya katılan öğrencilerden Saime Cami’nin yıllar önce tanıdığı ve unutamadığı öğretmenine yazıp, gözyaşlarıyla okuduğu ‘Neredesin Öğretmenim’ adlı şiiri başta jüri üyeleri olmak üzere herkese duygulu anlar yaşattı. Bir diğer tiyatro grubu ‘Biricik Öğretmenim’ grubundan bir öğrencinin rol icabı vefat eden annesinin elinde kalan son kokusunu öğretmenine vermesi de onların saflığını gösterdi ve izleyenler gözyaşlarını tutamadı.

Yarışmanın finalinde değerlendirme yapan jüri üyeleri seçim yapmakta zorluk çekti. Bir birinden yetenekli grupları eleme konusunda kararsız kalan jüri, zorlu bir seçimin ardından tiyatro kategorisinde ‘Kuklagiller’ grubu birinci seçti. Şiir dalında Saime Cami ikincilik ve minik öğrencilerden oluşan ‘Biricik Öğretmenim’ tiyatro grubu üçüncülük ödülünü aldı.