Kocaeli Emniyet Müdürlüğü tarafından verilen eğitim programına katılarak eğitimi başarılı bir şekilde tamamlayan Büyükşehir Belediyesi Motorize Zabıta Timleri sertifikalarını aldılar.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ve Kocaeli Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen Motorlu Zabıta Timi’nin eğitimi tamamlandı. Eğitimde başarı gösteren 13 zabıta memuruna sertifikaları verildi. Zabıta Dairesi Başkanlığı’nda düzenlenen törenle, başarılı olan kursiyerlere sertifikalarını Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Erol ve Zabıta Daire Başkanı Sadettin Özalay takdim etti.

Gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan Zabıta Dairesi Başkanı Özalay, “Özveriyle çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Emniyet ile birlikte el ele yürütülen çalışma sayesinde kentimize daha iyi bir hizmet vereceğimize inanıyoruz” dedi.

Program boyunca Kocaeli Emniyet Müdürlüğü tarafından Motorize Zabıta Timi’ne verilen 1 aylık eğitim süresinde, zabıta memurları sıfırdan eğitime başlayarak trafiğe çıkacak seviyeye geldiler. Kursiyerler, trafik ve sürüş eğitimi gören motorize zabıta timi aynı zamanda motosiklet kültürü, motosiklet çeşitleri gibi motosiklet genel kültürü hakkında bütün bilgileri aldılar. Motorize Zabıta Timi, polis timi Yunuslara uygulanan müfredatla aynı eğitimi gördü. Eğitim sonrası Motorize Zabıta Timi, yaya trafiğinin yoğun olduğu çarşı merkezlerinde görev yapmaya devam edecek.