Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Karabacak mesajında,”Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü olması ve medeni milletler seviyesine erişmesi ancak öğretmenlerinin başarılı çalışmalarına bağlıdır. Bu kutsal mesleği diğer birçok meslekten ayıran en önemli özellik, malzemesi ve meyvesinin insan olmasıdır. Öğretmen ömür boyu öğrenen ve öğreten insan olmak gibi bir ayrıcalığa sahiptir” diyerek öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaptı.

Darıca’nın son yıllarda gelişen sosyo-ekonomik yapısıyla büyük bir kent olma yolunda hızla ilerlediğini dile getiren Karabacak meajın devamında şu ifadelere yer verdi: “Darıca’da eğitim alanında da önemli hizmetlerin altına imza atılmıştır. Özellikle bu yıl hizmete açılan yeni okullarla birlikte ilçemizdeki derslik sayısı önemli derecede artmış ve sınıflarda ders gören öğrenci sayısı ortalama 30 kişiyle örnek bir ilçe haline gelmiştir. Bununla birlikte öğrencilerimizin derslerdeki ve sınavlardaki başarısı da artmıştır.”

“Bizlerde Darıca Belediyesi olarak her zaman eğitimin ve öğretmenlerimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Toplumumuzda her yönüyle sağlıklı bireyler yetiştirmek için birlikte çalışma kararlılığı sergilemeli ve birlikte hareket etmeliyiz. Bu çerçevede yerel yönetim vizyonumuz; eğitim kalitesinin yükseltilmesi için gerekli tüm şartların yerine getirilmesi gerekliliğidir.”

“Bu duygu ve düşüncelerle güçlü ve modern bir ülke olma yolunda hızla ilerleyen ülkemize en büyük hizmeti veren ,gençlerimizi emanet ettiğimiz, onları hayata hazırlayan, fedakar ve cefakar bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutluyor, eğitim yolunda şehit düşen tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”