Kocaeli’de okullarda ve kurs merkezlerinde gıda ve beslenme eğitimi yeniden başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen eğitim programları 2014-2015 Eğitim-Öğretim döneminin başlaması ile birlikte yeniden başladı. Yeni Eğitim Öğretim yılında Başiskele, Gölcük, Derince ve Körfez ilçelerindeki okullarda okuyan 6. sınıf öğrencilerine seminer verilecek. 2013 yılında 14 bin 856 öğrenciye seminer verilirken, 2014’ün ilk 9 ayında 9 bin 41 öğrenciye eğitim verildi. Seminerlerde öğrencilere obezite, yaşam kalitesi, güvenli gıda tüketimi ve beslenme konusunda pek çok konuya değinilerek, eğitimler sırasında konu ile ilgili kitapçık ve broşürler dağıtıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen eğitim çalışması kapsamında okullarda yapılan seminerlerde, Okul çağında beslenmenin önemine dikkat çeken uzmanlar beslenmenin anne karnından başlayarak insan sağlığının korunması ve iyileştirilmesinde şüphesiz en önemli faktörlerden biri olduğunu belirtiyor. Yetersiz ve dengesiz beslenen öğrencilerin dikkat sürelerinin kısaldığı, algılarının azaldığı bu sebeple öğrenmede güçlük çektiklerini belirterek, beslenmenin okul başarısı üzerindeki önemini vurguluyor.

Okul çağında beslenmenin önemine dikkat çeken uzmanlar beslenmenin anne karnından başlayarak insan sağlığının korunması ve iyileştirilmesinde şüphesiz en önemli faktörlerden biri olduğunu belirtiyor. Yetersiz ve dengesiz beslenen öğrencilerin dikkat sürelerinin kısaldığı, algılarının azaldığı bu sebeple öğrenmede güçlük çektiklerini belirterek beslenmenin okul başarısı üzerindeki önemini vurguluyor.

Sağlık ve Beslenme ile ilgili konularda eğitim almak, çalışanlarını bilinçlendirmek isteyen kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarının Kocaeli Büyükşehir Belediyesi www.kocaeli.bel.tr internet adresinden, çözüm masasından ya da 444 11 41 Büyükşehir Çağrı Merkezinden taleplerini iletebilecekleri öğrenildi.