Kartepe Avni Akyol İlkokulu’nda özel eğitim alan çocukların ve ailelerin günlük yemek ihtiyaçlarının karşılanması için çaba harcayan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, okul idaresi ve yönetiminin takdirini kazandı.

Kartepe’de faaliyet gösteren ve ilköğretim çağındaki 40 civarında engelli çocuğa eğitim hizmeti veren Avni Akyol Okulu’nun özel sınıfındaki çocukların yemek ihtiyaçları Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez tarafından çözüme kavuşturuldu. Sabah çocukları ile okula giden ve eğitim süresince kurumda kalarak öğrencilere refakat ettikleri için okuldan ayrılamadıklarını belirten öğrenci velilerinin talebini de ihtiyaç sahiplerine yönelik sıcak yemek yardımı kapsamına alan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez bir sorunu daha çözdü. Yemek sorunu çözülen özel sınıf öğrencileri ve aileleri adına Avni Akyol İlkokul Müdürü Şakir Öztürk, beraberinde öğretmenler ve okul aile birliği yöneticileri ile birlikte Başkan Üzülmez’e teşekkür ziyaretinde bulundu. Teşekkürlerini ileten Avni Akyol İlkokul idareci ve yöneticileri hayırlı bir işe vesile olması yanında eğitime verdiği katkı ve destek için başkana teşekkür çiçeği takdim ettiler.

Özel sınıf öğrencisi annelerin taleplerinin haklı ve çözülemeyecek türden olmadığını belirten Başkan Üzülmez de, “Asli görevlerimiz dışında sosyal belediyecilik gereği bir takım hizmetlerde de bulunmaktayız. Sosyal belediyeciliği, Sayın Cumhurbaşkanımızın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndaki uygulamalarını referans alarak gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda sivil toplum örgütleriyle ve kamu yararına faaliyet gösteren derneklerle ilişkilerde bulunarak okullara ve camilere belediyemizin bütçesi doğrultusunda katkı vermeye çalışıyoruz. Bunu yaparken de çocuklar ve eğitim her zaman önceliğimiz oluyor” dedi.