Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün üniversite gençliğine yönelik düzenlediği kamplar büyük ilgi görüyor.

Yaz aylarında düzenlenen kamplar kış döneminde de devam ediyor. Farklı illerden üniversite eğitimleri için Kocaeli’ye gelmiş olan öğrenciler bu kamplar sayesinde kentin doğal güzelliklerini keşfederken, bir yandan da bol bol kitap okuma imkânı buluyor. Son olarak üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen okuma kampı, Samanlı Dağları zirvesinde bulunan Aytepe Park Kamp Tesisleri’nde düzenlendi. 2 gün süren kampta Prof. Dr. Ali Fuat Başgil’in ‘Gençlerle Başbaşa’ ve Prof. Dr. Osman Öztürk‘ün ‘Genç Adam’ isimli kitaplarının okuma ve değerlendirilmesi yapıldı.

“Gençlerin milli ve manevi yönden gelişimlerine katkı sunma, farklı kültürlerden gelen gençlerin kaynaşmasını ve yeni dostluklar kurulmasını sağlama, kültürel geleceğimize katkı sunma, gençler arasında dayanışma ruhunu güçlendirme ve milli-manevi değerler eğitimi ile insan merkezli bir yaklaşım sergileme” amaçlarıyla yola çıkmış gençlik kampında gençler için seminer de düzenlendi. Milli ve manevi değerleri önemseyen lider yetiştirme konulu seminerde, gençlerle birlikte gerçek bir lider nasıl olmalıdır sorusuna cevap arandı.

Aytepe’de üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen okuma kampında, yapılan kitap okumaları ve seminerlerin yanı sıra eğlenceli aktiviteler gerçekleştirildi. Ateşin başında keyifli bir ortamda ebru sanatı gibi sanat bilimleri de öğrencilere tanıtılarak yapılan atölye çalışmalarının yanı sıra usta bağlama sanatçısı Nimet Karagöz’ün eşliğinde söylenen türkülerle kamp şenlendi. Canlı müziğin eksik olmadığı kamp akşamlarında gençler arasında güzel dostluklar kuruldu.