Kartepe’de Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, mahalle statüsüne kavuşan Eşme Ahmediye köyünde arazi çalışması yaptı.

İlçe genelinde farklı mahalle ve köylere belirlediği program dahilinde ziyaretlerde bulunan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, vatandaşların isteklerini yerinde dinliyor. İlçenin kuzey doğusunda Sakarya sınırında kalan ve mahalle statüsüne kavuşan Eşme Ahmediye Köyü’ne de giderek saha çalışması yapan ve mahalle sakinleri ile sohbet eden Başkan Üzülmez, köyü baştan sona gezdi. Eşme Ahmediye Mahalle Muhtarı Muzaffer Kabil ve köyün kanaat önderleri ile cami lokalinde buluşan Başkan Üzülmez’e yardımcısı Murat Sabri Çakır ve koordinatörler Yusuf Özdemir ile Şemistan Subaşı da eşlik etti.

Eşme Ahmediye Mahalle sakinleri samimi atmosferde geçen sohbette Başkan Üzülmez’e taleplerini ve sıkıntılarını aktardılar. Muhtar Kabil, olası heyelan tehlikesine karşı istinat duvarı ile güçlendirilen yol güzergahında eksik kalan kesimin de yapılması konusunda destek istedi. Yaşanan sel afetinden etkilenen sıkıntılı noktalar için çözüm beklediklerini kaydeden Muhtar Kabil, cami çevre düzenlemesi ve ulaşım konularında taleplerini de Başkan Üzülmez ile paylaştı.

Mahalle statüsüne kavuşan köylerinde hizmetten eşit faydalanacağını ifade eden Başkan Üzülmez ise, “Kartepe genelinde sürdürdüğümüz çalışmalarımız mahalle statüsüne kavuşan köylerimizde de gerçekleşmektedir. Mahallenizde de yaptığımız tespitler çerçevesinde gördüğümüz eksikliklerin giderilmesi için ekiplerimiz görev yapacaktır. Organize olunup yapılması gereken konular dışında gördüğümüz kadarıyla potansiyel sorunumuz yoktur” dedi.

Mülkiyet sorunu olmayan güzergahlarda çalışma yapılabileceğini, ulaşım konusunda yaşanan sıkıntının çözümü için de UKOME ve otobüs kooperatifleriyle görüşeceğini ifade eden Başkan Üzülmez, istinat duvarının yapılması konusunda da malzeme desteğinde bulunacağının sözünü verdi.