Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Başiskele ilçesi Kullar’da inşa ettiği yeni hal binası tamamlanma aşamasına geldi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin inşa ettiği yeni sebze- meyve hali modern yapısıyla dikkat çekiyor. Başiskele Kullar’da inşa edilen ve büyük oranda tamamlanan yapı son şeklini alıyor. Yeni hal binası sosyal ve çalışma alanları açısından günün ihtiyaçlarına göre şekillendiriliyor. Dükkan bölümleri oluşturulan yapı içerisinde son çalışmalar yapılıyor.

56 bin metrekare kullanım alanıyla ferah bir mekan olacak yeni hal binasında 760 metrekare sosyal tesis alanı yer alacak. Tesis sebze- meyve bölümü ve idari kısım olmak üzere iki ana yapıdan oluşuyor. Projede Türkiye’nin çeşitli illerinden hale sebze meyve getirecek şoförler ve hal çalışanları için sosyal tesis olacak. Sosyal tesis yemek ve dinlenme imkanı sağlayacak. Sosyal tesis hal binasının üst kısmında yer alıyor.

Yeni modern hal binasının içerisinde 100 metrekare büyüklüğünde 62 adet dükkan yer alacak. Geniş alanıyla park sorununu ortadan kaldıracak modern hal binası her türlü ihtiyaca yönelik hizmet verecek. Tesis bu yönüyle örnek bir yapı teşkil edecek.