Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı yürüyüş yolları vatandaşların sağlıklı yaşam güzergahları haline geldi.

Sağlıklı yaşam için egzersiz yapmanın öne çıktığı günümüzde spor alanlarına olan ilgi çoğalıyor. Uzmanlar tarafından önerilen uzun yürüyüşler, yürüyüş parkurlarının önemini artıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin şehir içinden başlattığı ve İzmit ile Kartepe ilçeleri arasında uzanan yürüyüş yolu vatandaşlar tarafından sıkça kullanılıyor. Bisiklet ve yürüyüş yolu şeklindeki yürüyüş yolu İzmit merkezden Kartepe’ye kadar 21 kilometre boyunca uzanıyor.

Kimi vatandaşlar yürüyüş yolunu yürümek için kullanırken, kimi koşu için, kimi de bisiklet egzersizi için kullanıyor. Türkiye’nin en uzun yürüyüş yolu güzergahı, gün boyu sağlıklı kalmak için spor yapanların mekanı oluyor. Yürüyüş yolu, çevresindeki sosyal donatı alanları ve yeşil alanlarla spor yapmayı keyifli hale getiriyor.

Yürüyüş yolu, Merkez Bankası’ndan başlayarak Yahya Kaptan’a, oradan da Kartepe ilçesi Köseköy tren istasyonu bitimine kadar uzanarak Uzunçiftlik’e kadar ilerliyor. Kocaeli’nin İzmit ilçe merkezinden başlayarak Kartepe ilçesine kadar uzanan yürüyüş yolu, bisikletli kullanıma da elverişli olarak hizmete sunuluyor. Bir ilçeden diğer ilçeye kadar yürüme imkanı sunan yürüyüş yolu, bir hat üzerinde sosyal donatılar barındıran etaplar halinde birbirine birleştirilmiş parkurlardan oluşuyor. Yürüyüş yolları insanları stresli şehir hayatından uzak tutarak, spor yapma imkânı sağlıyor.