İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kentin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilen denetimler sonucunda tarihi geçmiş 50 kilogram gıda ürünü ele geçirilirken, 3 işletme hakkında da yasal işlem yapıldı.

İzmit Belediyesi Zabıta ekipleri, kent merkezi ve Tepeköy’de denetimlerde bulundu. Ekipler, market, lokanta ve bakkallarda yapılan denetimde iş yeri açma ruhsatı, iş yeri temizliği, fiyat listesinin görünür şekilde asılmış olması, gıda ürünlerinin muhafaza edildiği yerlerin temizliği konularında kontrol yaptılar. Büyükşehir Belediyesi Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ekiplerinin de yer aldığı denetimlerde sucuk, peynir, gazlı içecek ve yufka vb. yaklaşık 50 kilogramlık son kullanma tarihi geçmiş gıda maddesine rastlanıldı. Tarihi geçmiş ürünler toplatılıp imha edilirken iş yerleri hakkında da tutanak tutuldu.

İzmit Belediyesi Zabıta Müdürü Nihat Kaymak denetimlerin artarak devam edeceğini ifade ederek, “Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan da özellikle halk sağlığını ilgilendiren yerlerle ilgili denetimlere büyük önem veriyor. Bu kon uda kimseye taviz vermiyoruz. Çünkü sağlığın şakası olmaz. Bütün işletmelerden sattıkları ürünlerin son kullanma tarihine dikkat etmelerini istiyoruz. Bu konuda tüketicilere de büyük görev düşmektedir. Tüketiciler ne kadar seçici ve duyarlı olurlarsa art niyetli kişilerin sayısı da azalacaktır” dedi.