Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen “Zümrüd-ü Anka” isimli oyun öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen “Zümrüd-ü Anka” isimli oyun, ilk ve ortaokul öğrencilerinin yoğun katılımıyla sahnelendi. Kocaeli’de eğitim veren birçok farklı okuldan topluca oyuna gelen öğrenciler, görsel şölen sergileyen Zümrüd-ü Anka isimli oyunu ilgiyle izledi.

Masalsı bir çocuk oyunu olan Zümrüd-ü Anka adlı oyun 12-19 Kasım tarihlerinde Süleyman Demirel Kültür Merkezinde sahne aldı. Zeliha Çetinkaya’nın yazıp yönettiği oyun, zor durumdaki kuşların hükümdarı olduğuna inanılan ve kendi küllerinden yeniden doğan Kaf Dağı’nın tepesinde yaşayan Zümrüd-ü Anka kuşuna ulaşmak için yaşadıklarını konu ediniyor.

Geri dönüşüm başta olmak üzere içersinde çok farklı etkinlikleri barındıran, çocukların ve yetişkinlerin aynı keyifle izleyeceği oyun, masklar, başlıklar, kanatlar ve dev bir Zümrüdü Anka figürü ile tam bir görsel şölen şeklinde sahne aldı. Şiirsel akışı ve görsel zenginliğinin yanı sıra, farklı coğrafyalardan müzik ve dansları içermesi, mistizmi ve moderniteyi birlikte barındıran kurgusuyla çocuklar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.