Konya'nın Ereğli ilçesinde yaşayan 79 yaşındaki bir kadın çaycılık yaparak biriktirdiği 70 bin lirasını çaldırınca eski işine geri döndü. 
Beş çocuk annesi olan ve geçtiğimiz yıl çalıştığı çay ocağında çantasında taşıdığı 70 bin lirasını çaldırınca beş parasız kalan Hürü Ceviz, yaşının ilerlemesine rağmen tekrar eski işine döndü. Bölgedeki esnafların “Çaycı Hala” diyerek isim koyduğu Hürü Ceviz, “Biriktirdiğim parayı 17 yıl çantamda taşıdım. Kimse elini sürmedi. Geçen yıl biri geldi, ona çayını verdim çorbasını verdim, çay ocağından çıkınca çantamı alıp gitmiş. Yazıklar olsun çalan kişiye. Bu yaşıma rağmen çalışmaya devam ediyorum. Herkes benimle gurur duyuyor, gücümün yettiği kadar tekrar biriktireceğim ama artık biriktirdiğim paramı bankaya yatıracağım. Bu parayı da yaşlılığımda yiyeceğim” dedi.
İnsanları sevdiğini ve istediklerinde paralı parasız çayını eksik etmediğini anlatan Ceviz, “Beni seven herkesten Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.
Bölgede bulunan esnaflar ise Hürü Ceviz'den çok memnun olduklarını ve kendisini takdirle karşıladıklarını söylediler. “Yıllardır biriktirilen parayı çalmak vicdansızlıktır” diyen esnaflar “Çalan kişiyi kınıyoruz. İnşallah çaycı halanın bu parayı yeniden biriktireceğine inanıyoruz” dediler.