Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde, AK Parti 5. Olağan İlçe Kongresinde Serdar Karaburun tekrar başkanlığa seçildi.

Belediye konferans salonunda yapılan kongrede konuşan AK Parti Cihanbeyli İlçe Başkanı Serdar Karaburun, "Bizler yaklaşık üç yıl önce yine bu çatı altında yapmış olduğumuz kongreyle bu emaneti omzumuza almıştık. Emanetimize sımsıkı sahip çıktık. Bu emanete sahip çıkmaya da devam etmeye devam edeceğiz" dedi.

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale ise konuşmasında, başta çözüm süreci olmak üzere, ülkenin ne kadar kanayan yarası varsa, hepsine kararlılıkla çareler üretilerek, toplumsal barışı her yönüyle tesis etme yolunda önemli adımlar atıldığını kaydetti. Başkan Kale, “AK Parti tek bir ruh, tek bir beden olarak bu ülkenin birliğini, dirliğini korumaya devam etmektedir. 2023 hedeflerine yürüyüşümüz kararlılıkla sürmektedir. Yerel yöneticiler olarak bizler de bu kararlı yürüyüşte üzerimize düşen görevleri layıkıyla yerine getirmenin çabası içindeyiz. Türkiye’nin yüzölçümü bakımından en büyük ilçesi olan Cihanbeyli’ye en iyi hizmeti vermek için gece gündüz demeden çalışmaktayız. 2023 hedeflerine ulaşabilmek için önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek olan genel seçimler büyük önem taşımaktadır. Ben inanıyorum ki, bu seçimde de partimiz büyük bir zafere daha imza atacaktır. Bu zafer için bütün gücümüzle çalışmalıyız” diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu’nun ardından konuşan AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, davaya sahip çıkmanın farklı yolları olduğunu belirterek, “AK Parti kuruluşundan beridir girdiği her seçimde muzaffer olmuştur. Bu yüzden ülkemiz için büyük önem taşıyan kazanımlarımızı korumakla yükümlüyüz. Partimizin ve dolayısıyla ülkemizin geleceğini şekillendirmemiz için büyük önem arz eden kongrelerimizin hayırlı olmasını diliyorum. Hizmet muhabbetin olduğu yere gider. İkiliğin olduğu yere, kavganın olduğu yere kimse gitmez. Burada ve diğer ilçelerimizde bu muhabbetin olduğunu görüyoruz ve mutlu oluyoruz” şeklinde konuştu.

Tek listenin yer aldığı kongrede katılan tüm delegenin oyunu alan Serdar Karaburun güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.