AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, 27 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek 5. Olağan AK Parti Konya İl Kongresi’nde İl Başkanlığı’na aday olmayacağını açıkladı.

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, 27 Aralık 2014 Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan AK Parti Konya İl Başkanlığı 5. Olağan İl Kongresi’nde İl Başkanlığı’na aday olmayacağını açıkladı. Başkan Sorgun, kararını bugün yapılan İl Yönetim Kurulu Toplantısı’nda İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile paylaştı. 5. Olağan AK Parti Konya İl Kongresi’nde İl Başkanlığı’na aday olmayacağını belirten Sorgun, “Yeniden büyük Türkiye yolunda gelmiş olduğumuz noktada büyük emeklerin sahibi olan AK Parti’nin bir neferi olmaktan her zaman büyük bir onur duydum. Üstelik Konya gibi ülkemizin en sıkıntılı günlerinde sorumluluk almayı bilen ve bu sorumluluğunu hakkıyla yerine getiren bir şehrin il başkanlığı görevinde bulunmak, benim için her zaman büyük bir gurur vesilesi olmuştur. Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığım ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığı süresince de gururla taşıdığım il başkanlığı görevimi, ilkeli ve erdemli bir siyasetin şehrimize ve ülkemize hâkim olması adına üzerime düşen sorumlulukları, siz değerli çalışma arkadaşlarımla birlikte zaman mefhumu gözetmeden yerine getirmeye çalıştım” dedi.

"KONYA’DAKİ ÜYE SAYISI YÜZDE 232 ARTTI"

Görevi devraldığı 2010’da AK Parti’nin Konya’daki üye sayısı 110 bin 775 iken bugün 367 bin 208’lere kadar çıktığını ifade eden Başkan Sorgun, “Artış oranı, yüzde 232’dir. Yine 2007 Genel Seçimleri’nde AK Parti’nin Konya’daki oyu yüzde 65 iken 2011 yılında yapılan Genel Seçimleri’nde bu oy oranı yüzde 70’lere kadar çıkmıştır. 2009’da yapılan Mahalli Seçimleri’nde ise AK Parti’nin oyu yüzde 54 iken 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri’nde yüzde 64’e yükselmiştir. 10 Ağustos ki, bu tarih sadece Türkiye için değil tüm bölge ülkeleri, dünya mazlumları için çok önemlidir. Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde 1 milyon 108 bin 346 Konyalı hemşehrimiz Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a oy vererek yüzde 74,62 oranında desteklerini ilan etmiş oldular. Bu başarı, hepimizin; Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, genel merkezimizin, milletvekillerimiz, teşkilat mensuplarımızın, şehrimizin ve milletimizin başarısıdır. Bu başarıyı hep birlikte elde ettik. Tabii bu başarıların hiçbiri tesadüfî olamaz. Görev yaptığımız 5 yıllık süre zarfında genel merkezimizle, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, il, ilçe ve belde teşkilatlarımızla gece gündüz koordineli çalışarak bugünlere kadar geldik. Allah’a şükürler olsun ki hiçbir zaman liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu Hocamızın ve genel merkezimizin yüzünü kara çıkarmadık. Yaptığımız her şeyi AK Parti davasının birer neferi olma bilinci ile ve ilkeli siyaset anlayışımızla yerine getirmeye çalıştık” diye konuştu.

"EMANETE YENİ ARKADAŞLARA TESLİM EDECEĞİZ"

İlkesiz, kuralsız hayatta hiçbir şeyin olmayacağını dediklerini ve bu şiarla çalıştıklarını kaydeden Sorgun, “İdeal olarak milletin mutluluğu ve huzurunu esas aldık. AK Parti, bir ideoloji partisi değil ama büyük idealleri olan bir partidir dedik ve hazım ve azim sanatıdır dediğimiz siyaseti bu aziz milletin idealleri hayallerinin gerçekleşmesi adına yaptık. Bunu yaparken de ekipçiliği her zaman bir kenara iterek AK Parti’de görev yapan tüm ekiplerimizle birlikte çalıştık. Aidiyet duyduğumuz ülkemize, şehrimize ve en önemlisi de bu millete, savunduğunuz davaya, inandığımız değerlere zarar gelmemesi için çalıştık. Ruhta amatör olsak da ‘Tanıtım Medya Günleri’, ‘Büyükşehir Yasası’na Hazırlık Çalıştayları’, ‘İl Koordinasyon Toplantıları’, ‘İl Teşkilatı Yerel Yönetimler Koordinasyon Toplantıları’, ‘İl ve İlçe Danışma Meclisleri’ köy ve ilçe ziyaretleri ile eylemde profesyonel olmaya çabaladık. Nihayetinde 5. Olağan İlçe Kongrelerimiz başlamadan önce aday olmama kararımı Genel Merkezimiz ve Başbakanımız Prof. Dr. Sayın Ahmet Davutoğlu ile paylaştım. İlçe Kongreleri’nin tamamlanması ile de bu kararımı kamuoyu ile paylaşıyorum. 5 yıl az bir süre değil. Şu ana kadarki en uzun süre ile AK Parti Konya İl Başkanlığı emanetini üzerimde taşıdım. İl Kongresi’nden itibaren de AK Parti’nin yeniden büyük Türkiye’nin hedeflerine ulaşması yolunda gönüllü bir çalışanı olacağımı belirtmek isterim. 27 Aralık 2014 Cumartesi günü 5. Olağan İl Kongremizi yine ilk günkü gibi heyecanlı ve büyük bir coşku ile yapacağız. Emaneti de yeni arkadaşlara devredeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; 2010’da büyük şerefle emanet aldığım İl Başkanlığı görevini yine büyük şerefle teslim edeceğim. Bu büyük emaneti bana hakkı ile taşımamda büyük emekleri gayretleri olan başta Kurucu Genel Başkanımız, liderimiz önderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Konya’mızın gururu, Hocamız, Genel Başkanımız ve Başbakanımız Prof. Dr. Sayın Ahmet Davutoğlu’na, Genel Merkezimize; 22, 23 ve 24. Dönem milletvekillerimize, destekleri ve varlıkları ile her zaman yanımızda olan önceki dönem il, ilçe başkanlarımız ile yönetimlerine; kendileriyle çalışmaktan büyük gurur ve keyif aldığım tüm il yönetimimize, ilçe ve belde yönetimlerimize, mahalle ve köy temsilcilerimize ve il başkanlığım süresince bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen tüm Konyalı hemşehrilerimize, Konya’mızın tüm basın yayın kuruluşlarına canı gönülden teşekkür ediyor ve hakların helal etmelerini diliyorum” ifadelerini kullandı.