AK Parti Konya İl Teşkilatı’nın 5. Olağan İlçe Kongreleri başladı.

Bozkır ve Hadim’de 5. Olağan İlçe Kongreleri yapıldı. Hadim ilçesinde Saffet Duran, Bozkır ilçesinde ise Memduh Çelmeli’nin güven tazelediği kongrelerde yapılan konuşmalarda ülke gündemi ve Konya yatırımlarında gelinen son noktalar da masaya yatırıldı.

BOZKIR’DA MEMDUH ÇELMELİ YENİDEN BAŞKAN

5. Olağan AK Parti Bozkır İlçe Kongresi Bozkır Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Büyük katılımın olduğu kongreye AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti MKYK Üyesi Hasibe Özlem Çepni, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakcı ve İlhan Yerlikaya, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Özgür Ergun, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanvekili Edip Emre Görgülügil, AK Parti İl Yürütme ve Yönetim Kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, ilçe teşkilatı mensupları ve çok sayıda partili katıldı. Bozkır İlçe Kongresi’nde tek liste ile kongreye gidildi ve tüm delegenin oyunu alan mevcut başkan Memduh Çelmeli yeniden AK Parti Bozkır İlçe Başkanı oldu.

Kongrede söz alan AK Parti Bozkır İlçe Başkanı Memduh Çelmeli, göreve geldikleri günden bu yana partisi ve ilçesi için çalıştıklarını dile getirdi. Yeniden görevi almaları halinde kaldıkları yerden devam edeceklerinin altını çizen Başkan Çelmeli, “Göreve geldiğimizden beri ilçe olarak AK Parti’nin parlayan yıldızı olduk. Yeni dönemde de hedefimiz Bozkır olarak Konya ilçeleri arasında ilk sırada yer almaktır” dedi.

“TÜRKİYE ÜZERİNDE OYNANAN OYUN BÜYÜK”

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, 2002’den bu yana partiye ve ülkeye hizmet eden tüm ilçe teşkilat mensuplarına teşekkür etti. AK Parti’nin Türkiye siyasetine kazandırdığı en büyük anlayışın samimiyet ve millete hizmet sevdası olduğunu dile getiren Başkan Sorgun, “5. Olağan İlçe Kongrelerimizi bugün Bozkır’dan başlatıyoruz. Çünkü Bozkır’ın bizdeki yeri apayrı. Buranın suyu sert ama kendisi merttir. Bozkır sıradan bir şehir değildir. O yüzden buradan başladık. Gezi olaylarından hemen önce tarihimizde ilk defa IMF’ye borcumuz sıfırlandı. 3. Köprüyü yaptık. Ardından da o olaylar başladı. Türkiye üzerinde oynanan oyunlar büyük. Bunu biliyor ve buna göre çaba gösteriyoruz” diye konuştu.

“KİMSE BU ÜLKEYİ SAHİPSİZ SANMASIN”

Başkan Sorgun’un ardından AK Parti Konya Milletvekilleri adında kürsüye gelen Mustafa Kabakcı, “Türkiye’de neler değişti bir bakalım. Bir şiir okudu diye uzun bir adama muhtar bile olamaz dediler. Ama o bugün cumhurbaşkanı oldu. Sandık ortaya geldiğinde bu millet ne diyeceğini çok iyi bilir. Çünkü eğer siyaset yapmak istiyorsanız önce bir sevdanız ve bir derdiniz olmalı. İşte bizim derdimiz var. Bu ülkeye sevdamız var. Bölünmüş yollarımız var, otel konforunda hastanelerimiz var, saray gibi adliye binalarımız var. Şükürler olsun. Çok daha güzel günlerimiz olacak. Bunu hep birlikte göreceğiz. Ama biz böyle çabalarken birileri Vandallık yaptı yaktı yıktı. Gezi dediler, 17 - 25 Aralık dediler ülkeyi uçuruma sürüklemek istediler. 6 - 8 Ekim’de yine Vandallar ortaya çıktı, ülkemizi yıkıp yakmaya başladılar. Ama bunu yapanların hepsi bedelini ödeyecek. İstedik ki kardeşlik bozulmasın. Herkes özgürce yaşasın. Ama kimse bu ülkeyi sahipsiz sanmasın” şeklinde konuştu.

AK Parti MKYK Üyesi Hasibe Özlem Çepni ise 3 Kasım 2002’nin yıldönümünde olduklarını hatırlatarak, “3 Kasım 2002’de bu ülkede bir milat oldu ve AK Parti iktidara geldi. Milletin kendini esas alan bir iktidar olduk ve insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı ile hareket ettik. Kongrelerimiz başladı. Salondan da anlaşılıyor ki partimiz içindeki birlik ve beraberlik tüm ülkeye de yansıyor” ifadelerini kullandı.

HADİM, SAFFET DURAN İLE DEVAM DEDİ

AK Parti Hadim İlçe Kongresi de büyük bir katılım ile gerçekleştirildi. Mevcut İlçe Başkanı Saffet Duran’ın güven tazelediği ilçe kongresi, Hadim Belediyesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kongrede konuşan AK Parti Hadim İlçe Başkanı Saffet Duran, konuşmasının başında Karaman’ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden olayı ile ilgili üzüntüsünü dile getirdi. Başkan Duran, “İlçe Başkanı olarak 2011’den bu yana partimize hizmet etmenin çabasındayım. O tarihten bu yana önemli çalışmalarımız oldu. İnşallah bundan sonra da bu çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından İlçe Başkanı ve yönetimini belirleyecek seçim yapıldı. Tek liste olarak yapılan seçimde AK Parti Hadim İlçe Başkanlığı’na Saffet Duran tüm delegenin oyu ile yeniden seçildi.