Konya’nın Akşehir ilçesi şehir merkezine girişindeki en önemli caddelerinden biri olan İstasyon Caddesi, Akşehir Belediyesi ile Karayolları Genel Müdürlüğü’nün ortak protokolü ile sıcak asfalt ile kaplanıyor.

Asfaltlama çalışmalarını yerinde incelemek üzere İstasyon Caddesi’ne giden Belediye Başkanı Salih Akkaya, burada asfaltlama çalışmaları yapan firma yetkilileri ile görüşerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İstasyon Caddesi’nin sıcak asfaltla buluşmasına tanıklık ettiklerinin altını çizerek, “Karayolları Genel Müdürlüğü’müz ile ortak bir protokol kapsamında bu çalışmayı yürütüyoruz. Şu anda ilk etapta İstasyon Caddesi’nden Zafer Kavşağı’na kadar olan bölüm yapılıyor. Toplamda 40 bin metrekarelik bir alan asfaltlanıyor ve yaklaşık 800 bin lira bir maliyeti var. İnşallah önümüzdeki yıl da Yalvaç Kavşağı’na kadar olan bölümü tamamen sıcak asfaltla buluşturmuş olacağız. Akşehir’imize ve Akşehirli hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun. Cenab-ı Mevla kazasız belasız bu yolu kullanmayı nasip etsin diyoruz ve bu çalışmaların yapılmasına katkı sağlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a, Milletvekilimiz Sayın Mustafa Baloğlu’na ve Karayolları Genel Müdürümüze teşekkür ediyorum. Kendilerinin ortak bir protokol kapsamında bu çalışmaların gerçekleşmesinde büyük emekleri var” dedi.

İstasyon Mahallesi Muhtarı Fevzi Onat da, asfaltlama çalışmalarından son derece memnun olduklarını belirterek Başkan Akkaya’ya teşekkür etti. Muhtar Onat, “Başkanıma ve milletvekillerime çok çok teşekkür ederim. Ben bildim bileli İstasyon Caddesi’nde hiç böyle büyük bir asfalt çalışması yapılmamıştı, şimdi onların sayesinde böyle güzel bir çalışma yapılıyor. Kendilerine çok teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

İstasyon Caddesi üzerindeki yapılan asfalt betonu çalışmaları kapsamında, mevcut asfalt trimer makinesi ile kazındı. 2 bin 100 metre gidiş, 2 bin 100 metre de geliş olmak üzere toplam 4 bin 200 metrelik yolda 42 bin metrekarelik alan asfaltlanacak. Firma yetkilileri hava şartları elverdiği takdirde çalışmaların 10 gün içerisinde tamamlanacağını bildirdi.