Kurtuluş Savaşı sırasında Batı Cephesi Karargahı’na ev sahipliği yapan Konya’nın Akşehir ilçesinde Cumhuriyetin 91. Yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlandı.

Akşehir’de Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri Akşehir Hükümet Konağı’nda İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin’in tebrikleri kabulü ile başladı. Cumhuriyet Bayramı törenleri 24 Ağustos Bulvarı üzerindeki Dayıoğlu Kavşağı’nda devam etti. Buradaki tören, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Garnizon Komutanı İkmal Albay Erdal Canol, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın araç üzerinde, meydandaki askerlerin, halkın ve öğrencilerin bayramını kutlaması ile başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Akşehir Kaymakamı Yaşar Sezgin günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Kaymakam Sezgin’in konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Okullar arasında açılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerinin verilmesinin ardından, halk oyunları gösterileri sunuldu. Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerinde daha sonra Akşehir Belediye Bandosu eşliğinde resmigeçit töreni yapıldı. Törene vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Resmigeçit töreni esnasında ayakta duramayan yaşlı bir teyzenin yola oturarak izlemesi ve resmigeçidi alkışlaması dikkat çekti. Resmigeçit törenin ardından protokol üyelerinin kutlama komitesini tebrik etmesiyle tören son buldu.