Konya Sportif Olta Balıkçılığı ve Su Hayatını Koruma Derneği tarafından Altınapa Barajı’nda çevre temizliği yapılırken Jandarma personeli ve Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü güvenlik personeli tarafından da olta balıkçılarına denetim yapıldı.

Etkinlikte konuşan Konya Sportif Olta Balıkçılığı ve Su Hayatını Koruma Derneği Başkanı İlhan Bal, “Selçuklu İlçe Jandarma personeli, Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü güvenlik personeli ile birlikte oltacılara bilinçlendirme amaçlı broşürler dağıtılıyor. Aşağı yukarı her gün buradaki güvenlik görevlileri ve Jandarma personeli sık sık denetimlerini yapıyor. Özellikle ağ, bilinçsiz avlanma ve olta sayıları konusunda denetimler sıklıkla yapılıyor” dedi.

Çevre temizliği konusunda duyarlı olunmasını isteyen Konya Sportif Olta Balıkçılığı ve Su Hayatını Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Uysal da, “Konya Sportif Olta Balıkçılığı ve Su Hayatını Koruma Derneği olarak 6 Nisan’da ilkini düzenlemiş olduğumuz Altınapa Barajı çevre temizliğimizi tekrar yaptık. Biz burada amatör olta balıkçıları olarak çevremize vermiş olduğumuz zararı nasıl en az düzeye getirebiliriz, çevreyi nasıl temiz tutabiliriz diye böyle bir etkinlik başlattık. Bunların devamı da gelecek inşallah. Bunun burada kalmaması gerek. Buraya gelenler, çöplerini yanında getirecekleri çöp poşetlerine koyduktan sonra poşeti de avlak yeri ve avlak yeri dışındaki çöp konteynerlerine atarlarsa bizim tekrar buraya gelip çevre temizliği yapmamıza gerek kalmayacağını buradan anımsatmış olalım” diye konuştu.

Etkinlik Jandarma personeli, KOSKİ güvenliği ve dernek üyelerinin hatıra fotoğrafı çektirmesi ile son buldu.