Hz. Mevlana’nın 741. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında, Basın Yayın ve Enformasyon Konya İl Müdürlüğü tarafından “Geçmiş Zamanda Konya” isimli fotoğraf sergisi açıldı.

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün arşivinde bulunan tarihi Konya fotoğrafları Mevlana Kültür Merkezinde sergileniyor. Konya’nın 900 yıllık tarihine ışık tutan asırlık fotoğraflar, Selçuklu ve Osmanlı mimarisini gözler önüne seriyor. Törenleri izlemek üzere Konya’ya gelen yerli ve yabancı Mevlana gönüllülerinin gezdiği sergide, özellikle Alâeddin Cami, Kılıçaslan Sarayı kalıntıları gibi tarihi mekanların yer aldığı fotoğraflar oldukça ilgi çekiyor. Sergilenen fotoğrafların tarihi hakkında ise ziyaretçiler yayınlanan metinlerden bilgi sahibi olabiliyor.

Sergiye ilginin yoğun olduğuna dikkat çeken Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Tuncay Karabulut, “Genel Müdürlük olarak basın-yayın organlarının güçlendirilmesi, basın mensuplarımızın çalışmalarını kolaylaştırıcı faaliyetlerin yanı sıra, bu tür etkinliklerde de yer alarak Konya’nın tanıtımına destek vermeye çalışıyoruz. Selçuklu’dan günümüze 900 yıllık zaman tüneli içerisinde Konya’nın sahip olduğu seçkin yapılar ile sosyal ve kültürel değerlere sahip tarihi fotoğraflardan oluşan sergide dün ile bugün arasında zevkli bir mukayese imkanı vermeyi amaçlıyoruz” dedi.

Fotoğraf sergisi 17 Aralığa kadar ziyaret edilebilecek.