Konya’nın Ereğli ilçesinde uzun yıllar ata sporu güreş ile uğraşan ve birçok uluslararası müsabakalarda görev yapan Ereğlili güreşçiler Belediye Başkanı Özkan Özgüven’i makamında ziyaret etti.

Ereğli’de güreş sporunun yeniden canlanmasını istediklerini söyleyen güreşçiler Başkan Özgüven’den bu konuda yardımcı olmasını istedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Özgüven, “Güreş sporuna gönül vermiş ve tanıtımında rol oynayan Burhan Soylu, İsmail İçme, Halil Özkan, Seyyar Aksoylu, Süleyman Ünver gibi değerli büyüklerimiz var. Bir zamanlar ata sporumuz olan güreş Ereğli’mizde Sümerbank ve çeşitlik kurum ve kuruluşların destekleriyle zirve yapmış. Öyle ki Pakistan Milli Takımı dahil Finlandiya, Japonya gibi ülkelerden gelen sporcular güreş yapmışlar. Ata sporumuzun Ereğli’de yeniden canlanması için belediyemiz öncülüğünde bir çalışma başlatıyoruz. Bu işe gönül veren insanları başta beden eğitimi öğretmenlerini, gençleri bu çalışma içerisinde görmek istiyoruz. Yusufeliler Derneğinin Şenliğinde yapılan kara kucak güreşlerine Ereğli halkımız teveccüh gösterdi ve büyük ilgi görmüştü. Ereğli olarak bizde bu sporu yeniden canlandıralım istiyoruz. Bu aşamada bizi ziyaret ederek onurlandıran değerli ağabeylerimize ve onları tanımamıza vesile olan Durmuş Kuzucu ağabeyimize teşekkür ediyorum” dedi.

Ereğlili sporcular adına konuşan Hikmet Aksoylu ise, Başkan Özgüven’e ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür etti.