Saraybosna Büyükşehir Belediye Başkanı İvo Komsiç, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti.

Mevkidaşını Mevlana Kültür Merkezi’nde ağırlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya ile Saraybosna’nın kardeş şehirler olduğunu belirterek, her iki şehrin de birbirinde hatıraları olduğunu söyledi.

Başkan Akyürek, “Bosna-Hersek, Hırvatistan, Kosova, Sırbistan gibi ülkelerin hem tarihi hafızalarımızda izleri var, hem de bir yakınlığımız var. Saraybosna Belediye Başkanlarını hemşerimiz sayıyoruz” dedi.

KARDEŞLİĞİMİZ DEVAM EDECEK

Kendilerini Konya’da misafir gibi hissetmediklerini dile getiren Saraybosna Büyükşehir Belediye Başkanı İvo Komsiç ise, kendinden önceki belediye başkanlarından devraldıkları kardeşlik ilişkilerini sürdüreceklerini kaydetti. Komsiç, “Sizlerin sadece Saraybosna için değil, Bosna-Hersek için yaptıklarınızı biliyor ve takdir ediyoruz. Sizin yardımlarınız savaş başladığı günden itibaren devam ediyor. En son da heyelan döneminde ciddi bir yıkım başladı. Orada da bizi yalnız bırakmadınız. Sizin bu kardeş, abi ilginizi hissediyoruz” diye konuştu. Bosna-Hersek’te bulunan Mevlevihanelerde Mesnevi derslerinin devam ettiğine değinen Komsiç, Mevlana Celaleddin Rumi’nin felsefesinin ve öğretisinin, Bosna-Hersek’te ve tüm dünyada hala ayakta kalmasının önemli olduğunu dile getirdi. Bosna Hersek Fahri Konsolosu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Uslu’nun da bulunduğu ziyaretin sonunda Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, Komsiç’e çini sikke hediye ederken Komsiç de Başkan Akyürek’e Türkiye’nin desteğiyle onarılan ve şehrin simgesi haline gelen kütüphane ile köprünün resmedildiği bakır tablo armağan etti.