Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Konya’nın Türkiye’de engelsiz şehir çalışmalarında model konumda olduğunu ve 3 Aralık’ın engellilerin sorunlarının konuşulup çözüm yolları aranması açısından önem taşıdığını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı. Türkiye’de engellilere yönelik son yıllarda çok önemli çalışmalar yapıldığını belirten Başkan Akyürek, Konya’nın Türkiye’de engelsiz şehir çalışmalarında model konumda olduğunu söyledi. Toplumun yüzde 10’unun engelli olduğunu ancak asıl engelin bedenlerde değil, zihinlerde olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, 3 Aralık’ın engellilerin sorunlarının konuşulup çözüm yolları aranması açısından önem taşıdığını vurguladı.

Konya’da engellilerin hayatını kolaylaştıracak fiziki düzenlemelerin yanında, onlara yönelik sosyal ve kültürel çalışmalara da önem verdiklerini anımsatan Başkan Akyürek, yürüttükleri projelerde en büyük destekçilerinin engelliler ve onları temsil eden dernekler olduğunu dile getirdi. Engellilere yönelik tekerlekli sandalye, akülü araç, işitme cihazı, beyaz baston gibi araç ve cihaz desteğinin sürdüğünü vurgulayan Başkan Akyürek, toplu ulaşım araçlarında engelliler düşünülerek standardın yükseltildiğini, şehir merkezinde yüzde 100 düşük tabanlı olan engelsiz tramvaylar ile engelsiz otobüslerin hizmet verdiğini vurguladı.

Engellilere Türkiye’de ilk olan Engelsiz Mekanlar Projesi’nin yanında Sanatla Engelsiz Hayat, Bedensel Engelliler Sema Okulu, görme engelliler için internet sitesi, Engelli Hakları Zabıta Amirliği, engellilere özel mehter takımı gibi çalışmalar da gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Akyürek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün tüm engelliler için hayırlı olmasını diledi.