Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir partili heyetle Ankara’da bir dizi temaslarda bulundu.

Özaltun, Ankara dönüşü heyetin başkent ziyareti ile ilgili yaptığı açıklamada, AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ile birlikte BOTAŞ Genel Müdürlüğü’nü ziyaret ettiklerini bildirdi.

Doğalgazın bir an önce Beyşehir’e kazandırılması konusunda girişimlerinin devam ettiğini belirten Özaltun, “Bizim maalesef kapımıza kadar gelmiş bir boru hattımız yok, en yakınımızdaki Seydibey Tarımsal Ürünler İşleme Entegre Tesisleri’ne kadar uzanan hattın boru çapı dar olduğundan gaz basıncından kaynaklı sıkıntılar var. Bu gaz Beyşehir’e yeterli gelmiyor, bu noktada şehirlerarası gazı dağıtan BOTAŞ devreye giriyor. Milletvekilimiz ve İlçe Başkanımızla birlikte BOTAŞ yetkililerine bu sorunun bir an önce çözümü kavuşturulması talebinde bulunduk” dedi.

Başkan Özaltun, Ankara ziyaretinde AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış’ı da ziyaret ederek bir araya geldiklerini ve ilçe ile ilgili sorunların bu ziyarette dile getirilerek istişare edildiğini belirtti.