Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın verdiği sözün hemen ardından Beyşehir’de başlayan doğalgaz yatırımına ilişkin ön çalışmaların ilçe halkını çok mutlu ettiğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak’ın AK Parti Konya Gençlik Kollarının Konya’da gerçekleştirdiği ‘Büyük Türkiye Yolunda Gençlik Buluşması Programında yaptığı konuşmada Beyşehir’e verdiği doğalgaz müjdesinin ilçe halkının uzun yıllardır devam eden bir beklentisi ve hayali olduğunu vurgulayan Özaltun, bu yıl sonuna kadar ilçenin doğalgaz konforuyla buluşacak olmasından da ayrıca memnun olduklarını dile getirdi. Bakan Albayrak’ın verdiği müjdenin ardından Beyşehirliler’in bu konuda yaşadığı sevinç ve coşkuyu hiçbir yerde olmadığı şekilde, akşamın ilerleyen saatlerine rağmen sokaklara dökülerek, kent merkezinde araç konvoyu oluşturarak, kendilerini kent girişinde mehteran takımının çaldığı marşlar eşliğinde çok güzel bir şekilde karşılamasıyla gözler önüne serdiğini anlatan Özaltun, yaşanılan bu coşku ve sevincin aslında vatandaşların bu hizmete olan bir teşekkürün ifadesi olarak da düşünülmesi gerektiğini söyledi. Özaltun, doğalgaz yatırımının Beyşehir’e kazandırılmasının belediye başkanlığı görevine talip olduğu dönemde verdiği vaatleri arasında yer aldığını hatırlattı. 3 yılın sonunda bu çalışmaların da başlıyor olmasının gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Özaltun, “36 bin 413’ü merkez olmak üzere toplamda 70 binin üzerinde büyük bir nüfusa sahip olan Konya’nın en büyük taşra ilçelerinden olan Beyşehir doğalgaz yatırımını gerçekten fazlasıyla hak ediyor. Bakanımızın da ifade ettiği gibi bu konfora inşallah bu yılın sonunda kavuşması en büyük dileğimiz ve beklentimiz” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak’ın müjdeyle birlikte doğalgazla ilgili çalışmalara hemen başlanılmasına ilişkin talimatı sonrasında BOTAŞ Genel Müdürlüğünün de harekete geçtiğini vurgulayan Özaltun, “BOTAŞ Genel Müdürlüğümüz de aralarında Beyşehir’in de olduğu ilçelerimizde doğalgaz arzının sağlanması için çalışmaları başlatmış bulunuyor. Bu kapsamda ilçemizdeki çalışmayı yürütecek olan doğalgaz dağıtım firmasının üst düzey yöneticileri ile de Beyşehir’de biraraya geldik ve yürütülen ön çalışmalarla ilgili bilgiler aldık, değerlendirmeler yaptık. Bu güzel gelişmelerle birlikte ilçemize doğalgaz gelmesini artık dört gözle bekliyoruz. Doğalgaz yatırımının ilçemize kazandırılmasında başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekilimiz Mehmet Babaoğlu ve Konya milletvekilerimiz, AK Parti İl ve İlçe Teşkilatlarımız, BOTAŞ Genel Müdürlüğümüz olmak üzere emeği geçen herkese ilçemiz halkı adına teşekkür ediyor, minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek istiyorum” dedi.