Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, hafta sonunda gerçekleşen “3194 Sayılı İmar Mevzuatı” eğitim seminerinin sonunda yaptığı açıklamada, İmar’da ruhsat konusunda kesinlikle taviz vermeyeceklerini söyledi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personeline seslenen Başkan Özgüven, “Yaptığınız iş oldukça sorumluluk taşıyan, belediye ve Ereğli’nin vitrini açısından önemlidir. Ereğli’de inşaat sektörü gerek konut gerekse işyeri konusunda hareketli bir süreç yaşıyor. Belediyenin en önemli ve şehrin iskeletini oluşturan birim imardır. Yasal mevzuatlar, prosedür çerçevesinde vatandaşlarımızın işlerini yapmak zorundayız. Hiçbir dedikoduya mahal vermeden, vatandaşın imarla ilgili ruhsat işlemleri için evrakları tamamsa bu işin azami süresi 10 günü geçmeyecek. Biz tüm müteahhitlere, şirketlere, firmalara her konuda yardımcı olacağız” dedi.

“BABAM DA OLSA KESİNLİKLE TAVİZ VERİLMEYECEK”

Konuşmasında imar konusunda hassas olduğunu belirten Başkan Özgüven, “Hiçbir vatandaş, ‘Ben bütün evraklarımı tamamladım. İlgili plan ve projeleri ibraz ettim. Ama 10 gün geçti ruhsat alamadım’ demeyecek. Derse bunun sorumluluğu bize aittir. ‘Evrak eksik sonra getireyim’ ifadesini de asla kabul etmiyorum. Bu Ereğli’ye bir mesajım, sizlere de talimatımdır. Babam da olsa eksik evrak ve ruhsat konusunda kesinlikle taviz verilmeyecek. Ruhsat olmadan kazma vurulmayacak. İmar konusunda ne kadar hassas olduğumu biliyorsunuz aynı hassasiyeti sizlerden de bekliyorum” diye konuştu.