Konya’nın Ereğli ilçesinde, Beyaz Ay Derneği Ereğli Şube Başkanı Vefa Demirkıran, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve Dünya Gönüllüler Günü’nde Belediye Başkanı Özkan Özgüven’i makamında ziyaret ederek engellilere verdiği desteklerden dolayı teşekkür plaketi verdi.

Beyaz Ay Derneği’nin engellilere hizmet için kurulan ve kamu yararına çalışan bir dernek olduğunu kaydeden Şube Başkanı Vefa Demirkıran, engelliler adına yapılan çalışmaların gönüllülük anlayışı olmadan çok büyük bir anlam ifade etmediğini söyledi. Başkan Özgüven’in gönüllülük anlayışını ortaya koyarak engelliler için büyük hizmetler verdiğini belirten Demirkıran, “Sizin desteğiniz ile Ereğli’de bir farkındalık oluşturduk. Türkiye’deki ilk korumalı iş yeri statüsü alacak bir merkezin, işletmenin Ereğli’de olabilmesi sizin destek ve gayretleriniz ile oldu. Çok teşekkür ediyor, bu plaketi sunmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

Plaketini Demirkıran’ın elinden alan Başkan Özgüven ise, “Beyaz Ay Derneği Türkiye ve dünyada ses getiren bir sivil toplum kuruluşudur. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladık. Bu çalışmaların Ereğli’de ön planda olmasında Vefa hocamın büyük gayretleri var. Belediye olarak engelli ve engelli ailelere yapılması gereken ne varsa yapacağız. Gönüllülük olmazsa bir işte başarı olmaz. Farkındalık oluşturacak her çalışmaya gönüllü olarak katılacak ve imza atacağız. Ben Vefa hocamın şahsında Beyaz Ay Derneği’ne ve sevgili genç kardeşlerime teşekkür ediyorum” diye konuştu.