Yükseköğrenimi Geliştirme Derneği Onursal Başkanı Besim Süleyman Baş, beraberindeki heyetle birlikte Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven’i ziyaret etti.

Yükseköğretimi Geliştirme Derneği Onursal Başkanı Besim Süleyman Baş, Dernek Başkanı Ergun Özgüven, CHP Meclis Üyesi ve İşadamı Halil Ercan ile eğitim sevdalısı hayırsever işadamı İbrahim Erden Belediye Başkanı Özkan Özgüven’i makamında ziyaret etti. Belediye Başkanı Özkan Özgüven’e Ereğli kültürüne sahip çıktığı için teşekkür eden Yükseköğrenimi Geliştirme Derneği Onursal Başkanı Besim Süleyman Baş, “Maddi ve manevi değerleri kapsayan kültürümüzün Ereğli ve ülkemizde zengin bir duruma geldi. Zatıaliniz zamanında da daha da gelişeceği inancındayım. Kültüre olan duyarlılığınızı Ereğli halkı yakinen gözlemliyor. Yapılan hizmetlerin kalıcı olduğunu belirtiyorlar. Benimde özlü sözlerden oluşan çalışmalarımdan birkaç tanesini pano yaptırdınız. Bunun için size ayrıca müteşekkirim ve şükranlarımı arz ediyorum. Gösterdiğiniz bu nezaketi yüreğimde taşıyacağım” dedi.

Başkan Özgüven ise, Besim Süleyman Baş’ın Ereğli, Konya ve Ankara’da bir marka olduğunu ifade ederek, “Sizlerin kaleme aldığı nasihatleri yaşatmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sizlerin Ereğli’ye ve kültürümüze katkıları çok büyük. Biz de bu katkılara destek olmak istiyoruz. Her zaman kültürümüzün tanıtımı, anlatılması konusunda siz ve sizin gibi değerlerimizin görüşlerini alarak çalışacağız” diye konuştu.

Özgüven, eğitim konusunda ortaya koydukları başarılı çalışmalarından dolayı Yükseköğrenimi Geliştirme Derneği Onursal Başkanı Besim Süleyman Baş, Dernek Başkanı Ergun Özgüven ve CHP Meclis Üyesi ve İşadamı Halil Ercan’ın “Eğitim’in Silahşörleri” olarak anıldıklarını da belirterek yaptıkları katkılardan dolayı kendilerine teşekkür etti.