Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’nın katıldığı resmi açılışla, bu yıl haziran ayında hizmete giren Bera Ankara, Başkent’te sunduğu “Helal Hizmet” konseptiyle yeni çekim merkezi haline geldi.

İlk “Helal Uygunluk Belgesi” Bera’ya

Kombassan Holding’in turizm alanında faaliyet gösteren şirketlerinden Bera Ankara, turizm sektöründe Türkiye’nin ilk “Helal Uygunluk Belgesi”ni alan beş yıldızlı Bera Alanya Otelin’de içinde bulunduğu Bera Oteller zincirinin 4’üncü halkası. Turizm alanında, hizmet standartlarına ait kalite belgelerini elinde bulunduran Bera Otelleri, hizmet sektöründe ‘Helal Uygunluk Belgesi’ni de alarak Türkiye’de bir ilke imza attı.

Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Şahin, yaptığı açıklamada, alternatif tatil konseptinde Alanya’da hizmet veren beş yıldızlı Bera Alanya ile Konya’daki Bera Konya ve Bera Mevlana’nın ardından beş yıldızlı Bera Ankara’nın, başkentin turizm hayatına yeni bir hizmet anlayışı kazandıracağını ifade etti. Şahin, “Turizm gelirleri dünya sıralamasında 10’uncu olan, Dünyanın 6’ncı, Avrupa’nın 4’üncü büyük ziyaretçi kabul eden ülkesi konumundaki ülkemiz, 2023 vizyonunu, 50 milyon ziyaretçi 50 milyar dolar gelir olarak hedeflemektedir. Sağlık turizmi alanında da ülkemizin, dünyada ilk 5’e girme amacıyla bir dizi eylem planı bulunmakta, 2014’te 50 bin olan termal turizm yatak kapasitesinin 2018’de 100 bine çıkarılması hedeflenmektedir. Bu hedefler, çok geniş bir kültür mozaiğinin merkezinde yer alan ülkemizin geleceğine yatırım yapanları da olumlu etkileyecektir. Sekiz farklı sektörde faaliyet gösteren grubumuzun bir üyesi olan Bera Otellerimiz, ülkemizde ve bulunduğumuz coğrafyada yaşayan insanımızın tatil beklentilerini çok iyi analiz ederek, ihtiyaç duyduğu tatil konseptini kurumsallaştırmış ve kalitesiyle kamuoyunun beğenisini ve güvenini kazanmış önemli bir kuruluşumuzdur. Bu beklentiler çerçevesinde, Bera Oteller Grubumuzun, önümüzdeki dönemde sahip olduğu deneyimi ve hizmet kalitesini başka şehirlerimize ve sağlık turizmi alanına taşımayı hedeflemekteyiz. ‘Helal hizmet’ kavramı ise, turizm tesislerimizi tercih eden insanımızın önemli bir talebiydi. Sektörde bu talebi ilk olarak yerine getiren ve belgelendiren kuruluş olmak, bizi haklı olarak gururlandırmakta ve sevindirmektedir” dedi.

"BERA ANKARA HİZMETLERİYLE KEYİFLİ KONAKLAMA İMKANI SAĞLIYOR"

Bera Oteller Grubu’nun yeni üyesi Bera Ankara, açıldığı günden itibaren beş yıldızlı hizmet kalitesi ve prestijli mekanlarıyla Başkent’te toplantı ve organizasyonlar için tercih edilir hale geldi. Başkent’in kalbi sayılan Kızılay’a 5 dakikalık yürüyüş mesafesi, tüm elçiliklere, alışveriş ve sanat merkezlerine, hastanelere olan yakınlığıyla, Aralık 2013’ten bu yana misafirlerini ağırlayan Bera Ankara, 1 kral dairesi, 13 süit, 95 deluxe, 98 standart ve 2 özel misafir odası olmak üzere toplam 209 odasıyla, misafirlerine kusursuz konaklama imkanı sunuyor. 400 kişiye kadar farklı salon seçenekleri ile toplantı, düğün ve özel yemeklerde misafirlerinin isteklerine farklı çözümler ile yaklaşan Bera Ankara, yenilenen spa merkezi ile konuklarını masaj, sauna, hamam, fitness ile yoğun iş temposundan uzaklaştırırken, kendilerini yenileme olanağı da sağlıyor

“HELAL HİZMET” ANLAYIŞI

Bera Ankara otelde konaklayan müşteriler birçok hizmetten ücretsiz olarak faydalanmakta, ayrıca misafirlerin alacağı tüm uygulamalar bay ve bayanlara ayrı masör ve masözler tarafından gerçekleştirilmekte.

Misafirlerini ’Helal Hizmet’ anlayışıyla ağırlamakta olan Bera Ankara Otel’de, bu konseptin tüm gerekleri hassasiyetle yerine getirilmekte, alkollü içecek satışı yapılmamakta ve alkollü içecek servisi verilmemektedir.