Konya’nın Beyşehir ilçesinde, jandarma asayiş botu ekipleri, balıkçıların yasak olmasına rağmen su ürünleri avında kullandıkları hayalet ağlar olarak bilinen misina ağları toplamaya devam ediyor.

Beyşehir Gölü’nde serbest dönemde su ürünleri avcılığını mercek altına alan Beyşehir Jandarma Komutanlığı Asayiş Botu ekipleri, denetim ve kontrollerini sıklaştırdı. Türkiye’nin en büyük tatlı su gölünde özellikle avda kullanımı yasaklanan ve hayalet ağ olarak nitelendirilen misina ağlarına yönelik kontrollere ağırlık veren jandarma timleri, denetimlerinde tüm açıklara geniş bir taramadan geçiriyor. Serbest olan ip ağ yerine avda kullanılan misina ağları tespit eden jandarma ekipleri, toplayarak tekneye alıyor. Son denetimlerde Gölkaşı Mahallesi ve Karaburun plajı açıklarında farklı noktalarda farklı ebat ve uzunluklarda misina ağ tespit eden jandarma, toplam 2 bin 500 metre sahipsiz ağa el koydu.

Jandarma timleri, Karadiken Mahallesi açıklarında ise durdurduğu bir teknede yaptığı denetimde, avlanan kişinin avcılık ruhsatının olmadığını tespit etmesi üzerine su ürünleri kanunu çerçevesinde 954 liralık idari para cezası kesti.Su ürünleri faaliyetlerine yönelik göldeki denetimlerin devam edeceği öğrenildi.