Konya’nın Beyşehir ilçesinde, jandarma ve milli parklar görevlileri tarafından avcılara "Beyşehir Gölü’nün korunması ve yasadışı avlanma" konusunda seminer verildi.

Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Asayiş Botu Timi ve Beyşehir Milli Parklar Şefliği tarafından ortaklaşa olarak Beyşehir Gölü’ne kıyısı olan Yeşildağ, Gölyaka ve Kurucuova mahallelerinde müşterek olarak düzenlenen seminere bölgede faaliyet gösteren balık avcıları ile mahalle sakinleri katıldı.

Üç ayrı mahallede yer alan kahvehanelerde balık avcıları ile mahalle sakinleri ile kahvehanelerde buluşan Jandarma Asayiş Botu Timi görevlileri ile Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener, aynı zamanda milli park olan Beyşehir Gölü’nün korunması ve yasa dışı avlanma konusunda balıkçıları bilgilendirdi. Jandarma görevlileri, balıkçılardan usulsüz ve yasa dışı avlanma yapmamalarını isterken, su ürünleri kanunu kapsamındaki kurallara titizlikle uyulması gerektiğini, gölün asıl sahibi olan avcıların göldeki balık popülasyonunun azalmaması için daha çok gayret göstermesinin lazım geldiğini vurguladı. Jandarma timleri, son günlerde artan deniz ve iç sularda kullanımı yasaklanan hayalet ağ olarak da nitelendirilen misina ağlara yönelik denetim ve kontrollere dikkat çekerek, avcılığın ip ağlarla yapılmasının balıkçıların da menfaatine olacağını belirtti.

Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener ise, mahalle sakinlerine sunum yaparken, bölgede devam eden kara avcılığı konularında dikkat edilmesi gereken kural ve hususları anlattı. Şener, Beyşehir Gölü Milli Parkı’nda ateşli silahlarla avın yapılmasının yasak olduğunu, milli park sahasına giren alanlarda avcılık yapılmasının cezai müeyyideyi gerektiğini kaydetti.

Seminerde, görevliler yöneltilen soruları da cevaplandırırken, ekili tarlalarında yaban domuzu zararından yakınan mahalle sakinleri ise bu konuda ilgililerden yardım istedi. Milli Parklar Şefi Şener, domuz zararı konusunda talepte bulunulması halinde milli park sahasında kalan yerleşim merkezlerinde verilecek izin kapsamında sürek avları düzenleneceğini dile getirdi.