Konya’nın Beyşehir ilçesinde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Beyşehir Göl Düğün Salonu’nda Kamil Akkanat Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi tarafından gerçekleştirilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programına, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Özdemir, Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aziz Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, Beyşehir Engelliler Derneği Başkanı Nazmi Bahçeci, kurum amirleri, okul müdürleri, engelli öğrenciler ve aileleri ile vatandaşlar katıldı.

Programda Kamil Akkanat Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Mustafa Çelik, devletin aldığı kararlar doğrultusunda günümüzde engelliler ile normal insanlar arasındaki engelleri kaldırmaya yönelik her geçen gün bir adım daha adımlar atılıp bir engelin daha ortadan kaldırıldığına söyledi. Çelik konuşmasında, “Bunun en somut örneği işadamımız Kamil Akkanat Bey’in ilçemize kazandırmış olduğu okulumuz oldu. Engelli kardeşlerimize tanınan sosyal haklar da beraberinde geldi ve ilçemizde tüm engelli bireylere ulaşmaya yönelik olarak her geçen gün bir adım daha atmış bulunuyoruz. 45 öğrenci ile açılan okulumuzda bu sayı 105’e ulaşırken daha da artarak bölgemizdeki tüm engelli kardeşlerimize ulaşarak onların daha iyi şartlarda eğitim alması, normal akranları gibi öğretim imkanlarından faydalanması noktasında çalışmalarımız sürmektedir” dedi.

Beyşehir Engelliler Derneği Başkanı Nazmi Bahçeci ise, konuşmasında, dernek olarak en büyük isteklerinin Beyşehir’e bir engelliler okulu kazandırmak olduğunu belirterek, “Şükürler olsun öğrenci sayısı bugün 105’e ulaşan bir okulumuz var. Şimdi ise Beyşehir merkezde engelli kardeşlerimizin vakit geçirebileceği oturup sohbet edebileceği, okuma salonu bulunan, çay içebileceği bir engelli merkezi açılmasını talep ediyoruz. Ayrıca, ilçemiz merkezinde bir engelli tuvaleti istiyoruz. Şehir merkezimizdeki kaldırım ve park, bahçelerin engellilerin kullanımına uygun olarak dizayn edilmesini talep ediyoruz. Yine, engelli otoparklarına normal vatandaşlarımızın park etmemeleri konusunda hassasiyet göstermelerini, bu konudaki denetimlerde Zabıta ve trafik ekiplerimizin koordine etmesini rica ediyoruz” diye konuştu.

“ŞEHİR MERKEZİNE ENGELLİ TUVALETİ 2 AY İÇERİSİNDE YAPILACAK”

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ise, tüm engellilerin gününü kutlarken, belediye olarak kendilerine engellilerden gelecek her türlü talebi bir emir olarak telakki ettiklerini dile getirerek, onların taleplerine ayrı bir önem verdiklerini söyledi. Beyşehir’de yaklaşık bin 500 engellinin yaşadığını vurgulayan ve bu bireylerin aileleri de göz önünde bulundurulduğunda bölgede yaklaşık 10 bin nüfuslu bir kesimden söz edilebileceğini belirten Özaltun, tüm engellilerin Beyşehir’de hayatını kolaylaştırmak için belediye olarak engelsiz alanlar oluşturmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade etti. Engelli bireylerin zaten zor koşullarda yaşam sürdüğünü dile getiren Özaltun, kendisinden talep edilen şehir merkezine bir engelli tuvaletini 2 ay gibi kısa bir süre içerisinde yerine getireceklerinin sözünü verdi. Özaltun, etkinliğin düzenlendiği salonun artık Beyşehir’e yetmediğini, büyüyen Beyşehir’e yakın gelecekte bin kişilik bir konferans salonu kazandıracaklarını da sözlerine ekledi.

Etkinlikte okulda öğrenim gören öğrencilerin hazırladığı gösteriler salonu dolduran katılımcılar tarafından ilgi ve beğeniyle izlendi. Özel öğrencilerin sunduğu mehteran gösterileri de renkli görüntüler oluşturdu. Programın sonunda engelli öğrenciler Beyşehir’de görev öğretmenlerin sunduğu türkü bölümünde sahneye çıkarak oynadı ve gönüllerince eğlendi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında, okulda öğrenim gören özel öğrencilerin yıl içerisinde atölye derslerinde hazırladığı el emeği göz nuru el işi eserler de salonda açılan sergiyle katılımcıların beğenisine sunuldu.