Konya’nın Beyşehir ilçesinde, yılbaşı öncesi zabıta ekipleri tarafından kuruyemiş satılan iş yerlerine yönelik denetim düzenlendi.

Beyşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların daha güvenli alışveriş yapabilmeleri için yaklaşan yılbaşı öncesi zabıta ekipleri tarafından market, pastane ve kuruyemiş satışı yapan iş yerlerine yönelik denetim ve kontroller yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, Beyşehir halkının hijyenik ve sağlık koşullarına uygun tüketim yapabilmesini sağlamak amacıyla yürütülen denetimlerde gıdaların muhafazası, depolanması ve son kullanma tarihleri ile genel temizlik, çalışan personelin kıyafetleri, sağlık muayene kartlarının kontrolü gibi konularda kurallara uyulup uyulmadığının incelendiği ifade edildi.

Açıklamanda, "Vatandaşlarımızın sağlığını tehdit edecek üretim ve gıda satışına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bu konuda, oldukça hassasiyet gösteren iş yeri sahiplerine de teşekkür ediyoruz. Yılbaşı öncesinde gerçekleşen bu denetimlerimiz, belirli aralıklarla yine devam edecek. Vatandaşlarımızın da şikayet konusu olan hususlarla ilgili olarak Zabıta Müdürlüğümüz her zaman emrindedir" denildi.