Konya’nın Beyşehir ilçesinde, trafo merkezinin dışında dikilen ağaçlara iş makineleri ile zarar verildiğini öne süren mahalle sakinleri ilgililere tepki gösterdi.

Beyşehir-Isparta Karayolu’nun 9. kilometresinde Çiftlik Mahallesi’nde bulunan trafo merkezinin çevresinde beton istinat duvarı yapımı için başlatılan çalışmaların ardından dökülen toprak hafriyatın yol kenarındaki ağaçlara zarar verdiği iddiası, yetkilileri harekete geçirdi. Çoğunluğu orman ve badem ağacı olan 10 yaşındaki fidanlara kepçeyle yürütülen çalışmalarla üzerine hafriyat dökülmek suretiyle zarar verildiğini öne süren mahalle sakinleri, 10 yıllık emeklerinin zayi olduğunu iddia ederek, ilgililere tepki gösterdi. Trafo merkezinde yaşandığı iddia edilen hırsızlık olayları üzerine önlem amacıyla çevresindeki tel örgülerin kaldırılarak yerine daha güvenlikli yüksek beton duvarlar yapılması kararı alınmasının ardından başlatılan çalışmalar üzerine Çiftlik Mahallesi Muhtarı Mehmet Erdoğan harekete geçti. Muhtar Erdoğan’ın, Beyşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne yaptığı başvuru üzerine inceleme başlatıldı.

BEYŞEHİR BELEDİYESİ DE HAREKETE GEÇTİ

Beyşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Bilal Köklü ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden görevlendirilen bir ziraat mühendisi zarar gördüğü belirtilen fidanlar ile çevresinde inceleme ve tespit yaparak tutanak tanzim etti. Köklü, gazetecilere yaptığı açıklamada, TEİAŞ’a ait Beyşehir Trafo Merkezi’nin çevresinde istinad duvarı çalışması yapılırken dikili olan ağaçlara zarar verildiği iddiası üzerine tespit çalışması yaptıklarını belirterek, “Şu anki yaptığımız çalışmada 73’ü orman, 103’ü badem ağacı olmak üzere toplam 176 ağaç tespit ettik. Tespitlerimizi tutanağa geçirerek, ilgili birimlerimize teslim etmek suretiyle gerekli işlemler yapılacak” dedi.

Çiftlik Mahallesi Muhtarı Mehmet Erdoğan ise, yerleşim merkezi köy statüsünde iken 10 yıl önce diktikleri orman ve badem ağaçlarına yapılan çalışmalarla zarar verildiğini öne sürdü. Mahalle sakinlerinin diktikleri ağaçlara zarar verilmesi üzerine ilgili kurumlara müracaat ettiklerini ve tespit yaptırmak amacıyla yetkilileri bölgeye getirdiklerini aktaran Erdoğan, “Yaşanan durumla ilgili resmi şikayette bulunacağız. Çünkü, burada on yıllık emeğimiz var. Ağaçları biz gider, kaymakamlığımızdan, ormandan temin ederiz fakat burada asıl olan üzüldüğümüz, boşa giden 10 yıllık emektir” diye konuştu. Mahalle sakinleri de yaşananlara tepki gösterdi.