Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından kısa bir süre önce hizmete açılan Bilgi Merkezi’nin öğrencileri Konya Adliyesi’ni ziyaret etti.

Meram Belediyesi tarafından 6. ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik olarak geçtiğimiz kasım ayı içinde hizmete açılan Bilgi Merkezi’nde modern ve teknolojik eğitim verilirken sosyal faaliyetler de ihmal edilmiyor. Bilgi Merkezi’ne devam eden öğrenciler 2 ayrı grup halinde Konya Adliyesi’ni ziyaret etti. Duruşma salonunu gezen öğrencilere dava süreci hakkında bilgiler verildi. Daha sonra Konya Cumhuriyet Savcısı Muhammet Sami Saçkan tarafından ‘Adalet ve Hak’ konulu bir konferans verildi.

Hukukun, kendini devamlı olarak geliştiren dinamik bir bilim dalı olduğunu vurgulayan Savcı Saçkan, “10 yıl önce ülkemizde internet ve bilişim suçu diye bir şey düşünülemezdi. Yeni yeni çıkmaya başladı. Şimdi sosyal medyada profil hesabı olmayan yok gibi bir hal aldı” dedi.

Hak ve adalet adına ellerinden geleni yaptıklarına dikkat çeken Saçkan, “Burada biz kimseyi eğitmek ya da birilerini özellikle cezalandırmak adına bulunmuyoruz. İnsanların hakkı olan şeye kavuşmasını sağlamak için bu görevi ifa ediyoruz” diye konuştu.

Daha sonra öğrencilerin hukuk ve adalet ile ilgili sorularını cevaplandıran Cumhuriyet Savcısı Muhammet Sami Saçkan, kendilerine hedef koymaları, rota belirlemeleri ve çok okumaları tavsiyelerinde bulundu.