Konya Büyükşehir Belediyesi Çanakkale Zaferinin 102. yıldönümü nedeniyle düzenlediği “Çanakkale Türküleri” konseri, merkezin ardından Derbent ve Çumra ilçelerinde de vatandaşlarla buluştu.

Çumra’daki programda konuşan Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz, büyük bir imanın, azmin ve sarsılmaz bir kararlılığın timsali olan Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde düzenlenen konser nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ni teşekkür etti.

Derbent’te düzenlenen konser öncesi konuşan Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar ise, ecdadın yad edildiği programın son derece anlamlı olduğunu belirterek, “İçimizdeki hainler, dışımızdaki düşmanlar ne kadar saldırırsa saldırsın biz daha güçlenerek ayaktayız. Bundan sonra daha da güçlenerek inşallah dünyaya Osmanlı adaletini, Osmanlı medeniyetini hakim kılacağız” dedi.

Programa katılan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez de, 16 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek referandumda halk iradesinin bütün kapıları açacağını ifade ederek, “Biz önce Allah’a sonra millete güveniyoruz. Ne zaman sorun yaşandı ne zaman sistemde tıkanıklık oldu, millete gittik millet kapıyı açtı” diye konuştu.

Türkiye’nin genç nüfusunun önemine de dikkat çeken Etyemez, “Gençliğimizi iyi yetiştirip nitelikli bir insan gücünü oluşturduğumuz takdirde dünya bizimle baş edemeyecek. Gençliğimizi kendi medeniyetinden haberdar ve gelecek vizyonu sahibi olarak yetiştirmemiz lazım” şeklinde konuştu.

Sanatçı Uğur Demirci tarafından türkülerin ve şiirlerin okunduğu “Çanakkale Türküleri” konseri duygulu anlara sahne oldu.