Konya’nın Derbent ilçesinde bulunan yaklaşık 2 bin 400 metre yüksekliğe sahip Aladağ’a mevsimin ilk karı düştü. Konya’nın kayak merkezi olması için çalışma yürütülen Aladağ ve eteklerindeki ağaç ve bitki örtüsü kar yağışının ardından beyaza büründü.

Dağın eteklerinde yaklaşık 5 santim olarak ölçülen kar kalınlığının yüksek kesimlerde daha da arttığını tahmin ettiklerini belirten Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, özlemle bekledikleri kar yağışının Aladağ’ın zirvesini yeniden beyaz örtüyle kaplamasının kendilerini çok memnun ettiğini söyledi. Kar yağışının hem bölge için bereket anlamı taşıdığını, hem de Konya’nın kış sporları merkezi olmaya hazırlanan Aladağ için çok önemli olduğunu dile getiren Acar, "Dün gece yağan karla mevsimin ilk karı Aladağ’a düşmüş oldu. Dağın eteklerinde yaptığımız ölçümlerde 3 parmak kar kalınlığı gözüküyor ama daha yüksek kesimlerde giderek kar yüksekliğinin arttığını tahmin ediyoruz. Aladağ’a önümüzdeki günlerde daha çok kar yağışı bekliyoruz ki, burada yaşayan herkes beyaz örtüyü, kar topu oynamayı, kayak yapmayı uzun zamandan beri çok özledi. Aladağ’a kar düşmesi ile birlikte artık kayak keyfinin durmadan yaşanacağını düşünüyoruz" dedi.

Öte yandan, Aladağ’ın eteklerinin beyaz örtüyle kaplanmasının ardından zirveye yeni açılan dağ yolundan karın olduğu kesimlere giden bazı vatandaşlar, kar topu oynamanın keyfini yaşadı.