Konya’nın Derbent ilçesinde, bakım için ilçe dışına çıkmak istemeyen yaşlı insanların imdadına şefkat evleri projesi kapsamında hayata geçirilecek evler yetişecek.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, yaptığı açıklamada, Derbent İlçe Kaymakamlığı’nın hazırladığı ve hayata geçirmek üzeri çalışma başlattığı “şefkat evleri” projesine İlçe Belediyesi olarak da destek verdiklerini söyledi. Derbent ilçesinde yaşayan yaşlı erkek ve kadınların huzurevi gibi ilçe dışındaki mekanlarda kalmayı veya ilçe dışına çıkmayı istemediğini vurgulayan Acar, böyle bir durumda kaldıklarında ise mutsuz olduklarını belirterek, “Bundan dolayı bakıma muhtaç durumda olan ilçemiz sakini yaşlı insanlarımızın bu sorununa yerinde çözüm bulunması gerekiyordu. Bu da en iyi şekilde şefkat evleri projesi ile çözülecek” dedi.

Proje kapsamında ilk etapta iki katlı, 20’şer odalı bir binanın ilçenin hayırseverlerinin de desteğiyle inşa edilmesinin planlandığını aktaran Acar, ardından mekanı Sosyal Hizmetler Kurumu’na teslim edip ilçenin yaşlı insanlarını doğup büyüdükleri, yaşadıkları yerde en iyi şekilde bakımının ve barınmasını sağlayıp hayır dualarını almak istediklerini kaydetti. Acar, yer konusunun henüz netleşmediğini ancak birer kişilik odalar şeklinde yapılması düşünülen evlerin bahçesi ile birlikte geleceğe yönelik olarak da düşünülerek geniş bir alanda olmasını arzu ettiklerini sözlerine ekledi.