3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Doç. Dr. İnci Kara, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı personeline yönelik bilgilendirme toplantısı yaptı.

Toplantıya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yaşar Şen, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Ak, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Üzeyir Durmuş, şube müdürleri, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı personeli ve öğrenciler katıldı.

Konuşmasında organ bağışına dikkat çeken Doç. Dr. İnci Kara, “Ülkemizde kadavradan bağış oranı çok düşük. Bizde ise aksine canlıdan nakil çok fazla oluyor. Bu oranı tersine çevirmek bizim asıl hedefimizdir” dedi.

Doç. Dr. Kara, “Organ nakli için hastalar beklerken hayatını kaybediyor. Kendinizden bir miras gibi organlarınızı hayatta olan insanların daha iyi bir yaşam sürmesi için bağışlayabilirsiniz. Çünkü organ nakli iyi bir tedavi şeklidir. İnsanlara iyi bir yaşam hediyesi verebilirsiniz” diye konuştu.

Organlarını bağışlayacak kişilerin çok fazla tereddüt yaşadığını belirten Doç. Dr. Kara, “Hastanın beyin ölümüne karar verme işlemi titizlikle gerçekleştirilir. Beyin ölümü tanısı konduktan sonra aileden mutlaka izin alınması gerekir. Hayattayken organlarınızı bağışladığınıza dair yakınlarınıza vasiyette bulunmanız gerekiyor. Bağış yapmanıza rağmen ölümünüz gerçekleştiğinde aileniz karşı çıkarsa yine organlarınız kimseye nakledilemez.” dedi.

Programın sonunda dinleyicilerin sorularını cevaplayan Doç. Dr. İnci Kara’ya Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Üzeyir Durmuş, teşekkür plaketi ve çini tabak hediye etti.