15 Aralık 2014 tarihinde Singapur’da düzenlenen Uluslararası Aritmetik ((Intelligent Mental Arithmetic-IMA) Matematik Olimpiyatları’nda kategorilerinde Dünya birincisi olan 3 öğrenci Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy’u ziyaret etti.

Singapur’da düzenlenen 2014 IMA Matematik Olimpiyatları’na Türkiye’yi temsilen Konya’dan katılan Meram Yunus Emre İlkokulu’ndan Saliha Nur Kaya, Özel Abdullah Aymaz İlkokulu’ndan Mahmut Emre Bircan ve Selçuklu Ahmet Acar İlkokulu’ndan Dilem Bakım kategorilerinde Dünya birincisi olarak büyük bir başarıya imza atmıştı. Dünya birincisi öğrenciler, IMA Türkiye Kurucusu Hatice Er, Eğitmen Sıdıka Dilşat Kaya, Eğitim Uzmanı Methi Çelik ve velileriyle birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy’u ziyaret etti. Ziyarette İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Erdoğan da hazır bulundu. Matematik Olimpiyatları’nda birincilik elde eden öğrencileri tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, öğrencileri elde ettikleri başarıdan dolayı çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, öğrencilerin almış olduğu zihin eğitim programının hayatlarının her aşamasında işlerine yarayacağını ve hayat başarılarını artıracağına olan inancının tam olduğunu söyledi. Gürsoy, öğrencilerin var olan zeka potansiyellerini ortaya çıkarmada bu tür değişik uygulamaların çocukların hayatlarında farklı kazanımlar olarak döneceğini sözlerine ekledi.

Singapur’da düzenlenen 2014 Uluslararası Aritmetik Olimpiyatları’nda 10 yaş kategorisinde Meram Yunus Emre İlkokulu’ndan Saliha Nur Kaya, 8 yaş kategorisinde Özel Abdullah Aymaz İlkokulu’ndan Mahmut Emre Bircan ve 7 yaş kategorisinde Selçuklu Ahmet Acar İlkokulu’ndan Dilem Bakım Dünya birincisi olarak Türkiye’yi ve Konya’yı başarıyla temsil etti.