Konya’daki en büyük piknik alanlarından biri olan Dutlukırı Kültür Parkı’ndaki revizyon çalışmaları sürüyor.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Dutlukırı Kültür Parkı’ndaki revizyon çalışmalarını denetledi. Denetimde Başkan Yardımcısı Mustafa Asım Güney ile ilgili teknik ekipler de hazır bulundu.

FONKSİYONEL BİR PARK OLACAK

Halkın yaşam kalitesini yükseltme çalışmaları doğrultusunda Dutlukırı bölgesindeki mevcut park alanında revizyon çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Fatma Toru, “Bu çalışmalar kapsamında 1 milyon metrekarelik alanda şu anda yollarımız, ana arterlerimiz ve parke bordür çalışmalarımız büyük oranda tamamlanmış oldu. Bunun yanı sıra daha önce konseptte hiç olmayan farklı donatılarla da bu alanı halkımız için cazip bir hale getirmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda çocuk oyun alanları, seyir terasları, kır lokantası, kır kahvesi, süs bitkilerinin bulunduğu bahçeler ve üzüm bağları çok farklı şekilde burada yeniden oluşturulmuş olacak. İnşallah önümüzdeki yaz döneminde halkımız Dutlukırı piknik alanını, fonksiyonel bir şekilde tekrar kazanmış olacak. Bu kapsamda çim kayağı gibi gençlere hitap edecek alanları da oluşturacağız. 0-6, 6-12 ve 12-18 yaş grubundaki çocuklarımıza ve gençlerimize hitap edecek aktivite alanlarını da burada planladık. Burada ailelerimiz pikniklerini yaparken ve dinlenirken çocuklarımız ve gençlerimiz de hem stres atacak hem de eğlenceli bir şekilde vakit geçirmiş olacaklar. Bu kapsamda paintball alanı da burada düşünüldü, tasarımları yapıldı ve bununla ilgili çalışmalar da devam ediyor. Dutlukırı Kültür Parkı, 1 milyon metrekarelik alanda birçok aktivite çeşidiyle birlikte tekrar hizmet vermiş olacak. Halkımıza şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.

Yaklaşık 3 aydır devam eden çalışmalar kapsamında 12 bin metrelik bordür, 15 bin metrekarelik de parke döşendi. Ayrıca parkta 150 adet kameriye yeri hazırlandı. İçme suyu şebeke hattı döşendi ve park içindeki yolların ve otoparkların yapımı da tamamlandı.