Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi Muharrem ayı dolayısıyla 5 bin kişiye aşure dağıttı.

Aşure günü etkinlikleri kapsamında Ulu Camii ve Fatih Camii önünde kurulan stantlarda vatandaşlara aşure dağıtımı gerçekleştirildi. Cuma namazı sonrası vatandaşlara aşure ikram eden Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Muharrem ayının dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştiği bir ay olduğunu belirterek, “Dağıtımını gerçekleştirdiğimiz aşurenin kardeşlik ve barışa hizmet etmesini temenni ediyorum” dedi.

Başkan Özgüven, aşurenin herkesin ortak değeri olduğunu vurgulayarak, “Biz de bu geleneği yaşatarak vatandaşlarımıza aşure dağıtıyoruz. Muharrem ayı vesilesiyle toplumsal barışın ve kardeşliğin daha sağlam temellere oturmasını diliyorum. Aşure günü dolayısıyla bir arada bulunduğumuz tüm vatandaşlarımızın Muharrem ayını en içten dileklerimle kutluyorum” diye konuştu.

“MESCİD-İ AKSA’YA SALDIRIYI KINIYORUM”

Başkan Özgüven Müslümanların ilk kıblesi özelliğini taşıyan Mescid-i Aksa’yı İsrail askerlerin saldırmasını da eleştirerek, yapılan saldırının İslam’a ve İslam alemine yönelik bir saldırı olduğunu söyledi ve İsrail’i şiddetle kınadıklarını vurguladı.

“Müslümanlar için büyük bir öneme sahip olan Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırı affedilemez” diyen Özgüven, bu saldırı ile İsrail’in küstahlığının bir kez daha gözler önüne serildiğini ve yapılan saldırıya kayıtsız kalan BM ve ABD’nin sessiz kalışlarının da suç olduğunu söyledi. Yapılan saldırının Filistin’e değil tüm İslam alemine yönelik olduğunun altını çizen Özgüven, Müslümanların kenetlenerek İslam düşmanlarına fırsat vermemesi gerektiğini sözlerine ekledi.