Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi, ilçede sinnyalizasyon ve trafik levhalarını değiştirme çalışmalarını sürdürüyor.

Anıt Caddesi Atatürk Bulvarı Ereğli Belediyesi önündeki kavşak ve İtfaiye önündeki kavşakta çalışmalarını sürdüren ekipler, Ereğli’deki tüm kavşaklarda sinyalizasyon çalışmalarını yenileyeceklerini belirtti.

Ereğli Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesinin ortak gerçekleştirdikleri proje kapsamında öncelikle altyapı çalışmalarını tamamlayacak olan ekipler ardından sinyalizasyon monte çalışmalarını yürütecek. Sinyalizasyonların geçmiş dönemde demir olarak kullanıldığını ifade eden ekipler, yeni sinyalizasyonların plastik olduğunu ve ışıkların ortasında yer alan LED’ler sayesinde ışıkların daha güçlü olarak yansıyacağını söyledi.

Büyükşehirlerde kullanılan sistemin Ereğli’ye monte edildiğini söyleyen Belediye Başkanı Özkan Özgüven, “Değişen sinyalizasyon sistemi ile şehir içi trafiği daha düzenli hale gelecek. Daha önce sinyalizasyonlarda ampuller kullanılmaktaydı. Enerji sarfiyatı yüksek ve ampuller kısa ömürlüydü. Bunlara bağlı olarak sık sık arızalar meydana gelmekteydi. Yeni monte edilen trafik sinyalizasyonları ‘Power Led’ sistem olup yüksek ışıma gücüne sahip uzun ömürlü ve enerji tasarrufu sağlayan sistemden oluşmaktadır. Arızalar bu sayede minimum seviyeye indirilmiş olacak” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 6 aylık bir çalışma programı dahilinde bu hizmetin tamamlanmasını hedeflediklerini söyleyen Özgüven, trafik levhalarının da değiştirildiğini sözlerine ekledi.