Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan ve genel müdür yardımcıları Kombassan Kağıt Fabrikası’nı ziyaret etti.

Ziyarete, Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şan, Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Aydemir, Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, Genel Müdür Yardımcıları Mesut Gürsoy, Enis Gültekin ve Alaaddin Metin katıldı. Ziyarette konuşan Başkan Yardımcısı Ahmet Şan, “Grubumuz, Konya, İstanbul, Ankara, Sakarya, Muğla, Tekirdağ, Afyonkarahisar, Aksaray, Burdur, Karaman, Antalya, Düzce ve Aydın olmak üzere 13 ilde ve yurt dışında ise Romanya ve Macaristan’da faaliyetlerini sürdürmektedir. Yurtiçi ve dışında 18 şirket, 32 tesis, 6 bine yakın direkt, 15 bin endirekt çalışan ile ülkemiz ve bölgemiz için çalışıyoruz. Bugün itibariyle İstanbul Sanayi Odası’nın belirlediği kıstaslara göre ülkemizin ilk bin şirketi arasında 5 şirketimiz yer almaktadır. Bu sektörlerden; gıda, hayvancılık, süt ürünleri, kağıt-karton, yapı elemanları, otelcilik ve rulman alanlarında büyümeyi hedeflemekteyiz” dedi.

Ziyarette tesisler hakkında bilgi veren Kombassan Kağıt Genel Müdürü Cemalettin Tunç Efe de, Kombassan Kağıt Fabrikası’nın yıllık 100 bin ton üretim kapasitesiyle ülkemizin yaklaşık yüzde 15, birinci hamur yazı kağıt baskı ihtiyacını karşıladığını, kağıt ürünlerindeki yenilikleriyle öne çıkan Kombassan Kağıt’ın, pazarda yerini sağlamlaştırdığını belirtti. Konya ve İstanbul Güneşli’deki tesislerinde üretimlerini gerçekleştirdiklerini söyleyen Efe, son teknolojiyle donatılmış tesislerinde ürettikleri geniş ürün gamı ve üstün kaliteyi, büyüyen, dinamik bir pazara ulaştırdıklarını ifade etti.

Konya 2.Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 85 bin metrekare alan üzerine kurulu Kombassan Kağıt, 1989 yılından bu güne güncel teknolojik üretim imkanlarını kullanarak kağıt, defter ve ambalaj üretimlerini gerçekleştiriyor.