Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi Spor Kulübü sporcusu Abdülkadir Muhittin Doğan, Mersin’de gerçekleştirilen Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası’nda 2 altın ve 2 gümüş madalya kazandı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığı’nın 2014 faaliyet programında yer alan Yüzme Şampiyonası, 27-28 Aralık 2014 tarihleri arasında Mersin Olimpik Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirildi. Şampiyonaya Türkiye genelinden 32 kulüpten 111 sporcu katıldı. Selçuklu Belediyesi sporcusu Doğan iki gün süren yarışların ilk gününde 100 metre serbest ve 100 metre sırt üstü yarışlarda ikinci oldu. Yarışların ikinci gününde 50 metre serbest ve 50 metre kelebek stillerinde de birinci olmayı başaran Abdülkadir Doğan, 2014 yılını yine başarılı sonuçlarla kapatmayı başardı.

Abdülkadir Doğan’ın en büyük isteği ise bu sonuçların ardından Milli takım kadrosuna dahil olabilmek. 2015 yılında gerçekleştirilecek olan Avrupa şampiyonalarında Ay-Yıldızlı mayoyu giyerek ülkemizi temsil etmek isteyen genç sporcu bu doğrultuda çalışmalarına devam edeceğini belirtti. Doğan, ayrıca kendisine her konuda destek olan Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü yönetimine de teşekkür etti.

Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü Başkanı A. Ziya Yalçınkaya, Abdülkadir Doğan’ı elde ettiği başarılı sonuçlar nedeniyle tebrik etti. Yalçınkaya, genç sporcunun milli takıma katılma hedefine de en kısa sürede ulaşacağına inandığını belirterek, başarılarının devamını diledi.