Konya’nın Ereğli ilçesinde 34 yaşındaki engelli çocuğuna baktığı için uzun yıllardır kutsal toprakların hasretini çeken Meryem Altıntaş, yıllar sonra hacca gitmesine yardımcı olan Ereğli Kaymakamı Şakir Erden ve Aile ve Sosyal Politikalar Ereğli İlçe Müdürü Osman Tezcan’a Mekke’den getirdiği mantıyı evinde ikram etti.

Ereğli ilçesinde 34 yaşındaki engelli çocuğuna baktığı için uzun yıllardır kutsal toprakların hasretini çeken Meryem Altıntaş (64), Ereğli Kaymakamı Şakir Erden ve Aile ve Sosyal Politikalar Ereğli İlçe Müdürü Osman Tezcan yardım elini uzatmıştı. Hacca giderek dini görevini yerine getiren Meryem Altıntaş, kendisinin kutsal topraklara gitmesine yardımcı olan Kaymakam Şakir Erden ve Aile Sosyal Politikalar ilçe Müdürü Osman Tezcan’a Mekke’den mantı getirerek evinde ikram etti.

Bu yıl hacca gitmek istediğini ve bundan dolayı engelli oğlunun bakımının hac süresince üstlenilmesi noktasında Kaymakam Erden’in daha önce kapısını çalan Meryem Altıntaş, boş dönmedi. Altıntaş’ı hac yolculuğu öncesinde ziyaret eden Ereğli Kaymakamı Şakir Erden ve İlçe Müdürü Osman Tezcan, hacı adayı Altıntaş’ın engelli oğluna hacda bulunduğu süre zarfında Çumra Erkek Bakım Evi’nde bakılacağını ve ihtiyaçlarının giderileceğini söylemişlerdi. Bu kutsal görevini yerine getirdikten sonra Ereğli’ye dönen Meryem Altıntaş, Kaymakam Erden ile Osman Tezcan’ı unutmayarak Mekke’den getirdiği hazır mantıyı bugün evinde ikram etti.

Meryem Altıntaş, “Benim dünyada en çok istediğim şey hacca gitmekti. Bu görevimi de yerine getirdim. 6 yıldan bu yana sürekli gitmek istiyordum ama engelli oğluma kimse bakamadığı için gidememiştim. Şimdi Kaymakam Şakir Erden ve Osman Tezcan beye teşekkür etmek için onlara Mekke’den aldığım hazır mantıyı bugün evimde ikram ediyorum Allah onlardan razı olsun” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Ereğli İlçe Müdürü Osman Tezcan ise, “Meryem Teyzemiz Hacca gitmeyi çok istiyordu. Kaymakam Bey ile düşünerek 34 yaşındaki engelli Mehmet Altıntaş’ı Çumra Erkek Bakım Evine gönderdik. Orada yaklaşık 45 gün boyunca bakıldı. Meryem Teyzemiz ise bizlere teşekkür etmek için Hac’dan döndükten sonra mantı ikram ediyor. Kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaymakam Şakir Erden ise yaptığı açıklamada, “Meryem Teyzemizin sıkıntısını gidererek Hacca gönderdik. Teyzemiz daha önce bana gelerek böyle bir sıkıntısı olduğunu anlattı. Bizde Mehmet kardeşimize sahip çıkarak Çumra’ya gönderdik. Teyzemizin dini görevini yerine getirdikten sonra bizlere kutsal topraklardan getirdiği mantıyı ikram etmesi bizleri mutlu etti. Ona yardımcı olduğumuz için çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.