Konya Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları İl Koordinatörlüğü tarafından organizasyonu yapılan Konya merkez ve ilçe hastaneleri ile özel hastanelerde görev yapan hasta iletişim birim sorumlularının katıldığı “Hasta Hakları Uygulamaları” eğitimi gerçekleştirildi.

Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Öznavruz, hastalara kaliteli hizmet sunabilmek için hasta iletişim birim sorumlularına önemli görevler düştüğünü vurguladı. Hastaları dinlemenin bile bazen pek çok sorunu daha başında iken çözdüğünü belirten Öznavruz, “Birim sorumlusu arkadaşların şefkat dolu bakışları sorunun yüzde ellisinden fazlasını çözebilir. Sorun üzerine sorun üretmek çok kolaydır. Önemli olan iyi bir dinleyici olabilmek ve problemleri çözüme kavuşturabilmektir” dedi.

Şikayeti olan hasta ve yakınları ile kurulacak olan iletişime ‘Hayır’ kelimesi ile başlamanın süreci başlamadan bitireceğine işaret eden Öznavruz, “Hastaların bizlere emanet olduğunu unutmamalıyız. Hastanın yüzüne bakmak, dinlemek ve tebessüm etmek hastayı rahatlatır ve olası büyük problemlerin önüne geçer” dedi. Sağlık çalışanlarının bu ülkenin en fedakâr hizmet sunan grubu olduğunu da belirten Öznavruz, “Hastanelerimizde görev yapan ve hastalarımıza şefkatle davranan tüm hasta iletişim birim sorumlusu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Öznavruz’un konuşmasının ardından, Hasta Hakları Uygulamaları’, ‘İletişim’ ve Öfke kontrolü’ konularında katılımcılara sunumlar yapıldı. İlk olarak Psikolog Yusuf Ramazan Güler’in ‘Kişiler Arası İletişim’, daha sonra Doç. Dr. İbrahim Eren’in ‘Öfke Kontrolü’ ve son olarak Dr. Nilgün Arslan’ın ‘Hasta Hekim İlişkileri- Hasta Hakları Uygulamaları’ konularında ki sunumları ile eğitim sona erdi.