Konya’nın Beyşehir ilçesinin tarihi ve doğal güzellikleri, turistik mekanları İspanya’dan gelen seyahat acentelerine tanıtıldı.

Türk Hava Yolları’nın (THY) ana sponsorluğunu yaptığı, Mevlana Kalkınma Ajansı’nın (MEVKA) Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ile müşterek olarak düzenlediği gezi çerçevesinde Konya’ya gelen İspanyol seyahat acentelerinden oluşan bir grup, Beyşehir ilçesini ziyaret etti. İspanyol grup, Beyşehir’de Yaka Manastır Tabiat Alanı, Beyşehir Gölü Milli Parkı, Karaburun Plajı, tarihi Eşrefoğlu Camisi’ni ziyaret ederken, Beyşehir Gölü’nde düzenlenen tekne turuna da katıldı. Gezi boyunca İspanyol gruba, ilçenin doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleri ve turistik mekanları hakkında bilgiler verildi.

Ziyarete eşlik eden TÜRSAB Konya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kazım Yanar, gezinin ardından yaptığı açıklamada, daha önce de bu kapsamda Konya’ya gelen İranlı seyahat acentesi grubunu Beyşehir’e getirdiklerini anımsatarak, "Şimdi Türkiye’de biliniyor ki, çok şey değişti. Bu değişimin yanında tabii ki Beyşehir’de hakkını aldı ama daha anlatılamamış, anlatmaya çalışıyoruz. Bundan sonra gelen bütün gruplarımızı buraya getirip, Beyşehir’in Konya’nın bir incisi olduğunu göstermeye çalışıyoruz. Daha çok şeyler olacak. Bu çalışmalarla Beyşehir’in hak ettiği yerlere geleceğine inanıyoruz” dedi.

Beyşehir ilçesinin, son yıllarda hayli ilgi çeken bir yöre olduğunu, turizme kazandırılması konusunda birtakım tanıtım çalışmaları yapıldığını vurgulayan Yanar, ama Beyşehir’in iyi anlatılamadığı ifade etti. Tanımak ve tanıtmanın çok kolay olduğunu ama önemli olanın anlatmak olduğunu dile getiren Yanar, “Burada silah fabrikaları olduğunu, yurtdışına bunların gittiğini hiçbir Avrupalı bilmiyor. Gölümüzün özellikleri, Eflatunpınar bilinmiyor. Anlatım eksikliği var. Gerek Beyşehir’de, gerekse Konya’da uçuk şeyler yapmak lazım. Devir artık uç devri. Uç noktalara hitap eden şeyler yapabilirsek, mutlaka bundan karlı çıkacağımızı düşünüyorum. Bu gezi kapsamında dün Konya’daydık, bugün Beyşehir’deyiz, yarın ise Çatalhöyük ve Kilistra ile Sille ziyaretlerimiz olacak. Daha sonra ise gezimiz Karaman’da devam edecek, ardından konuklarımızı göndereceğiz” diye konuştu.

İspanyol seyahat acentelerinden oluşan grubu ve ziyarete eşlik eden beraberindeki Konya’dan gelen heyeti Beyşehir’de misafir eden Beyşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Kahraman Göksu ise, Beyşehir’in İranlı acentelerin ardından şimdi de İspanyol seyahat acentelerini ilçede misafir ettiğini belirterek, "İspanyol konuklarımızı gezdirdik, ilçemizi tanıttık, tanıtıyoruz. Daha başka ülkelerin misafirleri de gelecek yakın zaman içerisinde. Hepsini bekliyoruz. Beyşehir bugüne kadar iyi tanıtılamamış ama inşallah bizlerin gayreti de daha iyi tanıtmak yönünde olacak. Şu anda seyahat acenteleri de turistlerini buraya çekmek istiyorlar. İnşallah bu tür çalışmalar faydalı olacak. Biz bunun çabasındayız. Gezide bu ışığı bize yaktılar, ilçemizi beğendiklerini söylediler. Daha adalarımızı gezdirmedik. Biliyorsunuz gölümüz üzerinde 33 ada var. Bir sonraki ziyarette de bu adaları gezdirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.