Konya’da Buğdayda Kaliteyi Artırmaya Yönelik İzli Tarım Projesi 1. Yıl Sonuç Raporu Paylaşımı Toplantısı gerçekleştirildi.

Konya Ticaret Borsası (KTB) Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Kemaloğlu, Konya Ticaret Borsası Başkanı Uğur Kaleli, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Özcan, proje koordinatörleri ve üreticiler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Konya Ticaret Borsası Başkanı Uğur Kaleli, “Tarım dünyada çok önemli bir sektör haline geldi. Stratejik bir sektör olarak ele alınıyor. Hatta günümüz dünyasında 3 tane çok önemli kaynak olduğu ifade ediliyor. Bu kaynaklardan bir tanesi biliyorsunuz tarım, bir tanesi su, diğeri enerji. Bu 3 bileşeni elinde bulunduran ülkeler dünya siyasetine ve dünya ekonomisine çok rahat yön verebiliyorlar. Biz de Konya Ticaret Borsası olarak faaliyetlerimize devam ediyoruz. Faaliyetlerimizden bir tanesi de buğdayda kaliteyi artırmaya yönelik izli tarım” dedi.

Toplantıda konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü de, toprağı koruyarak verim ve kaliteyi arttırmanın herkesin sorumluluğu olduğunu söyledi. Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Özcan ise, “Hükümetimiz hangi alan olursa olsun yeter ki katma değer oluşturan projeler sunulsun, anında destekliyor. O nedenle biz araştırma camiasına düşen tek görev araştırmaktır, çalışmaktır. İşte burada bunun güzel bir örneğini TAGEM, KTB, üniversitemiz ile birlikte gerçekleştirmiş bulunmaktayız” diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Kemaloğlu da, “Tarımı tanımladığımızda buğdayla her şeyi izah edebilirsiniz. Tarımın risk ve belirsizliğinin en güzel göstergesi buğday alanıdır. 2015 yılında 15 milyon civarında bir kaynak ayrılacak bu tür projelere. Burada da güzel bir örneğini görüyoruz” şeklinde konuştu.

Toplantı, araştırmayı yürüten proje koordinatörlerinin sonuç bildirgesini yayınlamasıyla son buldu.